Vélemény az ásotthalmi önkormányzati rendeletről

2016. november 28. 14:44

A keresztényeknek és a muszlimoknak az ellenséget nem egymásban kell keresniük, hanem mindenekelőtt abban a benső tudati sötétségben, ami ilyen fontos kérdésekben nem képes világosan látni és a problémát másokkal láttatni.

2016. november 28. 14:44
Orosz Mihály Zoltán
Érpataki Modell

„Tisztelt Istent Szerető Muszlim Közösség, Kedves Keresztény Testvérek!

Magyarországi katolikus keresztény polgármesterként szeretném kifejteni véleményemet egy szakrális vallást, annak hagyományait és áttételesen annak követőit meggyalázó ásotthalmi önkormányzati rendelet kapcsán:

http://tinyurl.com/jnnv7wx

1./ Súlyos tévedésnek tartom, hogy egy Isten odaadó szolgálatára tanító vallás, jelen esetben az Iszlám követőinek erkölcsi és világi törvényeket betartó hithű sokaságát összemossák azon csoportokkal, akik akár Európába özönlő »migránsként«, akár szülőföldjükön maradottként a saját vallásukat megtagadó, kiilleszkedett, garázda és bűnöző életmódot folytatnak. Ezen bűnöző rétegeknek semmi közük az Iszlámhoz. Ezen elemek nevében nem lehet elítélni egy hagyományos világvallás hithű követőinek maghatározó és normatív többségét!

2./ Álláspontom szerint a migrációs válságnak semmi köze a vallásháborúhoz. A keresztényeknek nemhogy nem ellenségei a muszlimok, hanem a jelenlegi Isten-tagadó világban a keresztények és a muszlimok egymás természetes szövetségesei. Ezt így kell felfogni, s ha nincs így, törekedni kell arra, hogy így legyen. Minden magát katholikus kereszténynek valló ember  emlékezzen a következő zsinati nyilatkozatra: »Az Egyház megbecsüléssel tekint az iszlám követőire is, akik az egy élő és önmagában létező, irgalmas és mindenható Istent imádják, ki a mennynek és a földnek Teremtője, aki szólt az emberekhez, s kinek még rejtett határozatait is teljes szívből engedelmeskedve akarják követni, miként Ábrahám — kinek hitére az iszlám szívesen hivatkozik – engedelmeskedett Istennek. Jézus istenségét ugyan nem ismerik el, de prófétaként tisztelik, szűz anyjaként becsülik Máriát, s olykor áhítattal segítségül is hívják. Várják az ítélet napját, amikor Isten minden embert föltámaszt és megfizet mindenkinek. Ezért értékelik az erkölcsi életet és Istent leginkább imádsággal, alamizsnával és böjtöléssel tisztelik. Bár a századok folyamán a keresztények és a muszlimok között nem kevés nézeteltérés és ellenségeskedés támadt, a Szentséges Zsinat mindenkit arra buzdít, hogy a múltat feledvén, őszintén törekedjen a kölcsönös megértésre és mindenki számára közösen gyarapítsák és óvják a társadalmi igazságosságot, az erkölcsi értékeket, a békét és a szabadságot.« (A II. Vatikáni Zsinat NOSTRA AETATE kezdetű nyilatkozata az Egyház és a nem keresztény vallások kapcsolatáról)

http://tinyurl.com/jmbs53f

3./ Az Iszlám vallás és a körülötte kiépült civilizáció meggyűlöltetése Európában és az egész nyugati világban tudatosan tervezett és nagy erőkkel folytatott propaganda, melyben egyetlen európai ország nemzeti oldalát képviselő polgármesternek sem lenne szabad már elvi okokból sem részt venni, pláne nem kellene fokozni, dacolva azzal, hogy ebből népszerűség növekedés várható.

4./ A keresztényeknek és a muszlimoknak az ellenséget nem egymásban kell keresniük, hanem mindenekelőtt abban a benső tudati sötétségben, ami ilyen fontos kérdésekben nem képes világosan látni és a problémát másokkal láttatni.

5./ Azt pedig végképp érthetetlennek tartom, hogy ezen Isten törvényei szerint élő, tisztességes muszlim hívők sokaságát és azok hitéleti tevékenységét miért kell egy lapon említeni a fajtalankodó és a természeti rendből kifordult társadalmi csoportok emberellenes és társadalom züllesztő propagandájával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2016. november 29. 08:48
"egy szakrális vallást, annak hagyományait és áttételesen annak követőit meggyalázó" Milyen szakrális vallás az, amelyik a nőket használati tárgynak tekinti, beleértve a gyermekeket is és szemeteszsák viselésére kötelezi?
thymian
2016. november 29. 08:38
"4./ A keresztényeknek és a muszlimoknak az ellenséget nem egymásban kell keresniük, hanem mindenekelőtt abban a benső tudati sötétségben, ami ilyen fontos kérdésekben nem képes világosan látni és a problémát másokkal láttatni." Ezt elmondhatná a muszlimoknak is, azoknak, akik a muszlim országokban üldözik a keresztényeket, de akár elmehetne egy migrószállásra is, ahol a keresztényeket továbbra is üldözik, akik pedig áttérnek a keresztény hitre még a megölésüktől sem riadnak vissza. Egy keresztény nővér szerint a farkasokat engedték be Európába. A korán 79 szakasza hív fel a hitetlenek megölésére és 206 a másképp gondolkodók ellen irányul. http://www.krone.at/welt/ordensschwester-europa-hat-woelfe-reingelassen-kritik-an-islam-story-533145 Aki a korán szerin él, az belső tudati sötétségben él.
3M..
2016. november 28. 19:17
Bár mindkét vezetőt tisztelem, Toroczkai hozzáállása nekem ezúttal szimpatikusabb. Mindketten megjárták a hadak útját, tudhatnák hogy az efféle nézetkülönbség nem tartozik a széles nyilvánosságra. Toroczkai véleményem szerint a nagyközönség előtt nem is fog erre reagálni. Ha hasonló problémáik vannak az rendezzék egymás közt levélben, vagy e-mailben. Vagy röviden telefonon. Szebb Jövőt!
sunsaci
2016. november 28. 18:54
Novák Előd kicsapása a Dzsobbikból már erodálta a cukizmust. Na, de ha TToroczkainak, a "sikerembernek" is betesz Vona, azt nem éli túl a pártja, meg a párton belüli seggnyalók sem... Nem kár értük,balról beépített trógerek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!