Német publicista: Trump győzelme visszatérés a valósághoz

2016. november 13. 12:16

Henryk M. Broder, a Die Welt publicistája szerint figyelemreméltó, hogy az az Angela Merkel szólítja fel Trumpot a törvények tiszteletben tartására, aki a menekültválság során fittyet hányt a hatályos jogszabályokra.

2016. november 13. 12:16

„Minden választás kapcsán – legyen az Dánia, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Franciaország, Hollandia, Ausztria – a populizmus veszélyéről hallok. Emberek, ez nem a populizmus veszélye! Ez a szabad választások veszélye egy demokráciában! Ha biztosra akarnánk menni, meg kellene szüntetni a demokráciát. Úgy már nem mehet félre semmi. Legnagyobb példaképem, az ikonom, az idolom, Martin Schulz tegnap vagy ma úgy nyilatkozott, hogy ez az egész kultúrharc a vidék és a város között. Mondja egy olyan, aki Würselenből származik” – mondja a Die Welt napilap videójában Henryk M. Broder, az egyik legismertebb német publicista.

A műsorvezető kérdésére, miszerint lehetett-e bármit is tanulni, van-e bármiféle tanulsága az amerikai elnökválasztásnak, a publicista így válaszolt: 

„Minden nap meg kell valamit tanulnunk. Minden nap meg kell tanulnunk, hogy Merkel korábban csak úgy felfüggesztett hatályos jogszabályokat, majd tegnap azzal a figyelmeztetéssel fordult Donald Trumphoz, hogy tartsa tiszteletben a törvényeket. Igen, van mit tanulnunk ebből. Több alázatot, és a valósághoz való visszatérést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2016. november 14. 03:45
Lilaremény, nem kell rögtön begurulnod, van interneted, akár mikor utánanézhetsz, egyébként Broder ezt soha nem tagadja. Ő volt egyébként az első, aki már tavaly novemberben a "Münchener Runde" c. müsorban invázíónak nevezte ezt a tömeget, és a legújabb könyvében, amit "Night Line"-ban mutatott be, az Uniót a Szovjetunióhoz hasonlította. Ezért, amit Schulzról mondott, az irónia. Én nagyon csípem, nem tesz lakatot a szájára és nem hagyja magát a sok "Gutmensch"-től lerohanni.
kérdés
2016. november 14. 00:37
Tiszta paradoxon az egész.
Lion
2016. november 13. 17:56
Jó ideig Merkel képviselte az ésszerű racionalitást és valóságot de a menekültüggyel végleg tévútra ment. Egyszer talán elárulja majd, hogy miért döntött így.
rézoxid
2016. november 13. 17:07
Szerintem is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!