Pékek lázadása

2016. november 24. 07:40

Nem értem én a liberális és baloldali jogvédőket! Állítólag fontos nekik a vélemény-, vallás-, szólás- és gyülekezési szabadság. A valóság mégis mást mutat.

2016. november 24. 07:40
Kölnei Lívia
Képmás

„A minap sokan közülük felháborodtak, amikor kiderült, hogy egy budai pékség  a Lipóti üzletlánc tagja  reklámozta az »Anya, Apa, Gyerekek« európai uniós polgári kezdeményezést. Ez egy aláírásgyűjtő kampány a hagyományos értelemben vett házasságért és családért, annak érdekében, hogy minden gyereknek valódi apja és anyja lehessen. Tehát egy nemzetközileg elfogadott polgári kezdeményezésről és szervezetről van szó, amely a hagyományos európai értékekért küzd aláírások segítségével (nem karddal és nem robbanószerrel).

Ehhez képest homoszexuálispárti aktivisták és szimpatizánsaik felháborodási hullámát váltotta ki, hogy ez a péküzlet az »Anya, Apa, Gyerekek« kezdeményezés aláírására buzdított. »Egy pékség maradjon a kakaós csigánál!« – hangzott innen is, onnan is, cáfolva a véleményszabadság támogatását.

Nem értem, hogy amikor másfél éve például a Lush üzletek büszke plakátokon és weboldalukon adták tudtára a vásárlóknak, hogy ők is csatlakoztak a melegek egyenlő jogaiért, házasságáért kampányoló üzletek láncolatához, miért nem volt hangos a blogszféra a tiltakozástól: »Egy illatszerbolt maradjon a szappannál!” Pedig az ügy érdekében még pénzt is gyűjtöttek, sőt, melegmagazinokat is kitettek  ám a konzervatív emberek nem kattogtatták ott a fényképezőgépeiket és okostelefonjaikat, számukra ez belefért a véleményszabadságba. Legfeljebb csak csöndben kifordultak az ajtón, vásárlás nélkül, mert a fürdőgolyók úgyis arcpirítóan drágák. Amerikai és más nemzeti-nemzetközi vállalkozások is szivárványos színekkel hirdetik, hogy »Gay is OK«, és ünneplik a szerelem »határtalanságát«. Ez tehát OK?

Persze leginkább azt nem értem, miért hangosak most a tiltakozók, a Lipóti üzlet esetében. Nem fér ez bele a vélemény- és szólásszabadságba? Vagy nem kívánatos a vélemény, ha konzervatív? Tudom, naiv a kérdés.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csend
2016. november 26. 17:52
"Egy pékség maradjon a kakaós csigánál!" - Továbbá a papok ne politizáljanak, Keresztelő Szent János és Jézus Krisztus küldetése pedig az erőszakos halálban teljesedik be. "Ha más más, az más."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!