A WikiLeaks nem akarja befolyásolni a választást

2016. november 08. 20:10

Nem egy személyes vágy vezet bennünket arra, hogy befolyásoljuk a választás eredményét. A Zöld jelölt Jill Stein kampányindítóján azért szólaltam fel, mert ő foglalkozik azzal, hogy megvédjék a szivárogtatókat.

2016. november 08. 20:10
Julian Assange
Newsweek

„Olyan anyagokat teszünk közzé, amelyek politikai, diplomáciai, történelmi vagy etikai fontossággal bírnak és még nem tették közzé őket máshol. Amikor olyan anyagot kapunk, ami ezeknek a kritériumoknak megfelel, akkor közzétesszük. Ezeknek a kritériumoknak megfelelő információink voltak Sanders és Clinton kampányáról (DNC Leaks), és Clinton kampányáról és alapítványáról (Podesta e-mailek). Senki nem vitatja a közérdekű fontosságát annak, hogy ezeket publikáltuk. Értelmetlen lenne a WikiLeaks részéről, ha elhallgatna ilyen adatokat a közvélemény elől választások idején.

Eközben viszont nem tudunk olyasmit publikálni, ami nem áll rendelkezésünkre. Eddig nem kaptunk információt sem Donald Trump, sem Jill Stein, sem Gary Johnson kampányáról, vagy bármilyen más jelöltekről, amely megfelelne a szerkesztési feltételeinknek. Miután közzétettük Clinton leveleit és e-mailjeit, úgy tűnik, mint ha a Clinton-iratok szakértői lennénk. Tehát természetes, hogy Clinton-források jönnek hozzánk. 

Olyan gyorsan publikáljuk az anyagokat, ahogy a forrásaink lehetővé teszik, és amilyen gyorsan a közvélemény képes azt felszívni. Ez az elkötelezettségünk magunk, a forrásaink és a nyilvánosság felé.

Nem egy személyes vágy vezet bennünket arra, hogy befolyásoljuk a választás eredményét. A demokrata és a republikánus jelöltek is többször kifejezték ellenségességüket a szivárogtatók felé. A Zöld jelölt Jill Stein kampányindítóján azért szólaltam fel, mert az ő platformja foglalkozik azzal, hogy megvédjék a szivárogtatókat. Ez egy olyan ügy, ami közel áll a szívemhez, amiatt, amilyen embertelen és megalázó módon az Obama-adminisztráció Chelsea Manninggel bánik.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falusi
2016. november 09. 08:07
Pulitzer-díjat Assange-nek !
=nessuno=
2016. november 08. 23:59
Putyin ölebe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!