Merkel „tévedése”

2016. november 21. 10:22

Gulyás – nem ez a politikusnak meglehetősen éretlennek tűnő ember, hanem a benne megmutatkozó nemzedék – a racionalitást dicséri és láthatóan kiűzné az érzelmet, s ami vele jár, az etikát is a politikából.

2016. november 21. 10:22
Friss Róbert
Népszava

Minősítheti Gulyás Gergely Angela Merkel kancellárságát, ahogyan csak akarja, és tudja. Joga van hozzá, kompetenciája nincs. Más tapasztalata nem lévén, a Fidesz és a parlament alelnöke az orbáni »illiberalizmus« minden apró részletétől felhevülve azt mondja: Merkel, a CDU, a Kereszténydemokrata Unió elnöke a hihetetlenül racionális német döntéshozatalban az egyetlen érzelmi döntést éppen a migrációval összefüggésben hozta, és míg a racionális döntések beváltak és sikert hoztak, addig az a döntés, amelyet érzelmi alapon hozott, jelentős tévedésnek bizonyult.

Tekintsünk most el attól, hogy a menekültek németországi befogadásáról 2015 őszén hozott hirtelen döntésnek - amelyet Merkel »érzelmi alapon« hozott - mennyire volt oka a magyar menekültellenes politika megfontolt aljassága, amit jellemeztek a Röszkén és a Keleti pályaudvarnál történtek. Tehetjük ezt, mert az aljasság a mai magyar politikai életben ugyanúgy lenézett érzelem, mint maga Merkel döntése, amivel hitt egy baráti államnak, és segített neki. Annak egyébként, aki az akaratát a másikra kényszerítő »racionalizmust«helyezi előtérbe.

Gulyás – nem ez a politikusnak meglehetősen éretlennek tűnő ember, hanem a benne megmutatkozó nemzedék - a racionalitást dicséri és láthatóan kiűzné az érzelmet, s ami vele jár, az etikát is a politikából. Ez a generáció mindenesetre ezzel (is) tönkretette az országot. Hogy mennyire jóvátehetetlenül, azt a jövő mutatja majd meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2016. november 22. 10:35
"kiűzné az érzelmet, s ami vele jár, az etikát is a politikából" Csak egy marha állíthatja, hogy az érzelemnek köze van az etikához. Az etika lényege pont az, hogy felülemelkedünk az érzelmek okozta részrehajlásokon. Persze csapnivaló újságíró nem hallott olyanról, hogy részrehajláskontrol.
GyulaTamas
2016. november 22. 07:21
NEM MENEKÜLTEK! MIÉRT HAZUDTOK MÉG MINDIG???
Text adósság
2016. november 21. 19:09
"Anja Maier (taz) Merkel ismét megpróbálja. Az ország erősen megváltozott kancellárságának tizenegy éve alatt. Az AfD sem könnyíti meg a helyzetet." Anja? Nála bejönne az Anja picsája.
Text adósság
2016. november 21. 19:07
Ne erőlködj Robi bácsi! A bunkók már a Népszava spejzában vannak. Már Koncz Zsuzsa is megmondta: " a bukónak áll a világ a barátomnak meg már nem áll, de nem a világ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!