Dőlni vagy nem dőlni?

2016. november 27. 15:53

Most azonban már minden polgár számára egyértelmű a tét, s ha a többség mégis a szélsőjobbosra voksolna, tehát Európa egyik leggazdagabb országában is áttörne a mindent tagadó zúgolódás, az bizony baljós jövőt jósolna.

2016. november 27. 15:53
Avar János
Vasárnapi Hírek

„Ez itt a kérdés Európa számára, amelynek kritikus éve már jövő vasárnap elkezdődik a megismételt osztrák elnökválasztással és az itáliai népszavazással. Hogy aztán a tavaszi francia elnöki és az őszi német parlamenti választás nyomán kiderüljön, dominóként dőltek-e az európai demokráciák is a Trump-taszításra, avagy éppenséggel ellenállnak a demagógia és dezinformáció térhódításának. Ez ugyanis önmegvalósító prófécia lenne, amire a mostani pánikhangulatban sajnos van esély. Pedig Amerikában sincs Trump-többség, Hillary Clintonra jó kétmillióval többen szavaztak. S az amerikai demokrácia csak csatát vesztett, nem háborút, behódolás helyett ellenállás bontakozik ki, maga a nyertes is látja ezt, mert sorra táncol vissza kampánya tódításaitól. Miközben Európa meg okulhatott is: a héten Merkel is kifejtette, idejekorán kell fellépni az Amerikát meglepő, a szélsőséget segítő dezinformációs áradat ellen.

Különösen sokat fog elárulni a Trump-tagadás sanszairól a bécsi kimenetel. Tavasszal ugyan fele-fele eredmény született a második fordulóban, de az elsőben a szélsőjobb elnökjelöltje csak 35 százalékot kapott, ha élen végzett is. Akkor az 50 százalékra feltornázott sikerét magyarázhatta a zöldpárti ellenjelölttől való nagypárti szavazói idegenkedés. Most azonban már minden polgár számára egyértelmű a tét, s ha a többség mégis a szélsőjobbosra voksolna, tehát Európa egyik leggazdagabb országában is áttörne a mindent tagadó zúgolódás, az bizony baljós jövőt jósolna. S még erősebb hátszelet adna a mini-Trumpoknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2016. november 28. 11:14
"Pedig Amerikában sincs Trump-többség, Hillary Clintonra jó kétmillióval többen szavaztak." Én adok arra a kijelentésre miszerint Hillary-ra sokmillió _illegális bevándorló is szavazott a déli államokban (Floridában és pl. a kétségtelenül demokrata-párti Californiában is) hiszen illegális bevándorlók szavazási lehetőségét NEM kontrollálták. http://mandiner.hu/cikk/20161128_donald_trump_azon_felul
tango47
2016. november 28. 10:29
Ez a meztelen csiga is előcsúszott egy kő alól? Érzi a közelgő földrengést.
kombinátor
2016. november 28. 10:28
baljós jövőt jósol ... neked, avar ... egyáltalán még élsz?
írmag
2016. november 28. 09:18
Így tél előtt - térdig - járhatunk az avarban, de az értelemig - a fejig - már soha nem érhet fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!