Bezárt a bazár: a baloldal és a piacgazdaság

2016. október 09. 16:39

A Népszabi nem az ország egyik megőrizendő értéke, hanem egy túlélő patkány a mocskos csatorna legmélyén, egy olyan korszakból, amikor a pártot, ami kiadta eredetileg Magyar Dolgozók Pártjának hívták, ezt a lapot Szabad Népnek, és amikor minden dolgozó számára kötelesség volt fél órán át hallgatni a belőle az áradó kommunista propagandát.

2016. október 09. 16:39
B. Boogieman
Tutiblog

„Tragikus értékvesztés a Zsolnay Gyár agóniája, tragikus értékvesztés a Bábolnai gazdaság agóniája, de még a Gyulai Húskombinát kálváriája is az. Ezek mind, hisz ott legalább érezhetően valódi érték születik. A Népszabiban meg nem. A Népszabi nem az ország egyik megőrizendő értéke, hanem egy túlélő patkány a mocskos csatorna legmélyén, egy olyan korszakból, amikor a pártot, ami kiadta eredetileg Magyar Dolgozók Pártjának hívták, ezt a lapot Szabad Népnek, és amikor minden dolgozó és munkás és paraszt számára kötelesség volt fél órán át hallgatni a belőle az áradó kommunista propagandát. Aztán jött ’56, átnevezték ezt a szart Népszabadságnak, és valahol szimbolikus is, hogy pont a Forradalom 60. évfordulójának előestéjén fingik ki a kádári múlt eme utolsó túlélője. A magyar sajtópiac soha-el-nem-ítélt biszkubélája. (...)

Egymás közt szólva, nem kell ezért nagyon kárhoztatni a kollégákat: rengeteg remek újságíró dolgozott a Népszabinál, kezdve Pető Péterrel, de hát ez a tényállás a The Guardianre, a Washington Post-ra, a New York Times-ra és számtalan sajtótermékre is igaz. A sajtó globális átalakulása miatt a »trollmédia« alapvetően irtja ki az »oknyomozó és minőségi újságírást« és az Index-444-HVG vonal egyértelműen sokkal szakmaiatlanabb és alpáribb, ugyanakkor »modernebb szerkezetű«, mint a minden tekintetben »ódivatú« és ezzel együtt terhelt múltú Népszabadság.

A Népszabadságra és többnyire szar cikkeire, az egészre – tetszik nem tetszik – a kutya se kíváncsi már a baloldalon sem, amelyik baloldal már kb. évek óta a Facebookon pörög és a trollmédiát olvassa, amelyik két Velvet-csöcs és 444-es macskásvideó között legyártja neki készre a tünticsopit, amit lájkolhat, és belinkeli neki Paprikakinga zenéstáncos YouTube videóját is. Mert azt mindenkinek el kell ismerni, az egyik oldalon Ujj Peti ír kurva vicces és megfelelően szemét posztokat ingyen, a másik oldalon meg a kontraszelekció mintapéldánya, Kőműves Anita vezércikkéért kell fizetni. Tessék választani. Az igazi old school  »függetlenértelmisiskedés« addig megy, amíg a számlát így vagy úgy az MSZP, vagy valamelyik kellően felhizlalt balos párt vagy oligarcha állja.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2017. február 17. 00:09
Hány balga, bamba lehet az országban, akinek a sajtószabadság sérülése jut eszébe a Népszabadság megszűnésével? Tíz? Húsz? A haszonélvezők. Jellemzőek és árulkodóak az innen diktált nyugateurópai vélemények!
Sulammit
2017. január 09. 17:36
"Dörner náci színháza miért nem dőlt még el, mint a fél disznó?" Ezt most miért kellett? Melyik darabokat láttad, amiket annak tartottál?
Fahrenheit 451
2016. október 31. 11:42
elég gusztustalan, hogy éppen amíg komcsizni lehetett őket, maradhattak.. de amint elkezdték teregetni az orbán fidesz szennyesét, kinyírják őket..
Fahrenheit 451
2016. október 31. 11:42
a kutyaütő M1, 888, Lokál, Magyar idők esetén miért nem fogy el a lóvé? Dörner náci színháza miért nem dőlt még el, mint a fél disznó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!