Történésznek nem nevezhető

2016. október 24. 13:23

Ízlelgessük csak: egy történész fütyül az 1956-os nemzeti ünnepen…

2016. október 24. 13:23
Pilhál Tamás
Pilhál Té

„Ha lenne olyan szervezet, hogy Magyar Történész Kamara, vagy valami hasonló, és annak Ungváry Krisztián tagja lenne, akkor szerintem most gyorsított eljárásban kéne őt kizárni sorai közül.

Ungváry Krisztián történész létére odament az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc kitörésének ünnepére, amely egyúttal nemzeti ünnepünk, és fütyült, mint az őrült. Aztán elcsodálkozott, amikor valaki a több tízezer ünnepelni vágyó, de a fütyülők által megzavart ember közül megcsapta.

Ízlelgessük csak: egy történész fütyül az 1956-os nemzeti ünnepen…

Súlyos félreértés, hogy OV-t fütyülte ki! Valójában a hazáját fütyülte ki. Meg a több tízezer embert, aki méltósággal szerette volna ünnepelni az évfordulót. Meg Duda lengyel elnököt is kifütyülte. És persze Pongrátz Gergelyéket, a pesti srácokat, hőseink emlékét. Egy igazi történész, egy igazi értelmiségi ilyet nem tesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2016. október 27. 15:16
Itt arról írnak, hogy a Holokauszt-tal kapcsolatban egy német újságban (DIE WELT) a "racionalitást" fejtegette. Azt akarta bizonyítani, hogy a Horthy rendszer lényegéből kifolyólag a német megszállás nélkül is bekövetkezett volna a deportálás, stb. https://hungarianvoice.wordpress.com/2013/11/15/krisztian-ungvary-reagiert-auf-die-kritik-von-welt-herausgeber-thomas-schmid/ Ez a Thomas Schmid kiadó úgy elküldte a bánatba, hogy Ungváry utólagos írásbeli magyarázkodását már nem hozták le. :)
trudi111
2016. október 25. 12:34
Csak kérdezem, minden Ungváry ilyen g@ci?
Dénia
2016. október 25. 12:13
56-al foglalkozó történész, tegyük hozzá.
rojtos
2016. október 25. 11:21
Nem lehet hogy a történész, leterhelten, a múlt századokat tanulmányozva téves tüntetésre ment? Valójában a boszorkányok égetése miatt szándékozott szót emelni, amikor jött az átszállós. Szakmai ártalom,ha valaki nem a valóság talaján mozog, hanem személyes meggyőződésből cselekszik. Rossz időben, rossz helyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!