A vicc, amit túl komolyan vettek

2016. október 04. 19:24

Ha sikeresen tudja interpretálni a népszavazásra leadott érvénytelen szavazatok mennyiségét a Kétfarkú Kutya Párt, akkor kiáshatja magának a komolyan vehetőség medrét.

2016. október 04. 19:24
Klesch Dávid
Metszet

„Ha az MKKP hirtelen nem rendszer-kritikusan lépne fel a Fidesszel szemben, vagy elfogadó lenne a többi ellenzéki párttal kapcsolatban, akkor csökkenne a hitelessége. Feltételezem, hogy a legőszintébb út a viccpárt számára a magányos volna, azonban ez a legnehezebben járható. Szövetségesek nélkül – lásd LMP – az ember könnyen a parlamenti küszöböt láthatja a legfélelmetesebb kihívásnak.

Tulajdonképpen mit akarunk az egésztől?

Ha sikeresen tudja interpretálni a népszavazásra leadott érvénytelen szavazatok mennyiségét a Kétfarkú Kutya Párt, akkor kiáshatja magának a komolyan vehetőség medrét. De hogyan tovább? A többi ellenzéki párt cinizmusa és a konstruktív javaslatoktól mentes panaszai nem hoztak eredményt. Ez idáig nem láttunk olyat az MKKP-tól, hogy valódi társadalmi problémák megoldására tett volna javaslatot. Persze ez 2018-ig változhat. A politika tartalmi megtöltése azonban igazi kihívást jelent. Nem elég okosat mondani. Úgy kell tálalni üzenetünket, hogy a választók többsége megértse, sőt kívánatosnak is tartsa. Az üzenet ereje ráadásul függ a témaválasztástól és az időzítés kritikus mivoltától. A politikusok ismertsége, az országos pártszervezet kiépítése, a háttérmunkák folyamatos elvégzése mind-mind hozzátartoznak ahhoz az arzenálhoz, amivel rendelkezni kell, ha az ember belép abba a bizonyos arénába.

Az MKKP vállalta ezt a küzdelmet. Nekünk, választóknak már csak az a dolgunk, hogy hátradőljünk, és nézzük a »komédiát«.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2016. október 05. 08:18
Én azért nem örülnék annyira a baloldalon a kétfarkúnak, mert a már így is csak mikroszkóppal látható baloldali tortaszelet lesz tovább szeletelve ezzel az infantilis gittegylettel. Abból meg már úgyis túlkínálat van balleréknál.
karakán
2016. október 05. 08:06
Még egy felforgato anarchista csürhe...ebben a helyzetben tényleg ez egy komoly ellenzék...még vagy tíz ilyen balfasz csapatot kér a baloldal legyen miből vàlasztani a finnyàs annyira demokratikus baloldalnak..és kérünk még egy Hazafias Hazaàrulo pàrtot is..abbol sincs elég...
tevevanegypupu
2016. október 04. 23:48
Ez az a pillanat, mikor kezd velük elszállni a léghajó.
Pinter68
2016. október 04. 22:33
Beszarok az ilyen elemzőktől, akik még mindig azt hiszik, hogy komoly szakprogramokkal lehet megszólítani a választókat. Ha így lenne, a Fidesz már megbukott volna, mert vagy nem azt csinálta, amit ígért vagy nem is vesződött programmal (lsd. 2014). Több kisebb ellenzéki pártnak is van komoly szakprogramja. És pont nem érdekli a választók jelentős részét. Az MKKP sikere pont abban rejlik, amiben a Fideszé is. Hogy érzelmi azonosulást kínál. Csak éppen a hagyományos kétosztatú politikától megcsömörlött szavazóknak. Akikből bizony jó sok van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!