Erőtlen sípolás

2016. október 26. 20:32

Emlékezzünk, az Együtt volt az a párt, amely — támogatottság híján — már évek óta szimbolikus (és jól fotózható) performanszokkal ad hírt magáról.

2016. október 26. 20:32
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

„Együtt számára két lehetőség maradt: vagy beállnak sokadiknak az MSZP és Gyurcsány pártja mellé, vagy saját versenyszámban indulnak. Utóbbit választották a sípolással és füttyögéssel, mit sem törődve az állami ünnep méltóságával és a baráti Lengyelország elnökének jelenlétével.

A sípolás ebben az olvasatban szimbolikus pótcselekvés, amellyel egy piaci részesedését vesztő párt próbálja magára terelni a figyelmet. Most 23-án ők voltak Orbán Viktor »legbátrabb« kihívói, akik nem kivonulnak, hanem szembe mennek, konfrontálódnak. Ezt folytatnák a miniszterelnök jövőbeni kifütyülésével.

Emlékezzünk, az Együtt volt az a párt, amely — támogatottság híján — már évek óta szimbolikus (és jól fotózható) performanszokkal ad hírt magáról. A nemzetközi neoliberális gazdasági elitek érdekének képviseletét plakáttépési és -átragasztási akciókkal, és más hiperaktivitási tünetekkel próbálják elfedni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pot_ember
2016. október 27. 19:09
"Erőtlen sipolás" Nem tartom annak, volt egy pár rendbontó aki (meg)zavarta az ünnepséget volt aki ezt nem tudta tolerálni (egy idő után én se szeretem ha a fülembe sípolnak). A magát függetlennek tartó balos sajtó a nemtetszésüket kifejező ünneplőket próbálta ellenszenvessé tenni "fogatlan nyugdíjasok rátámadtak a szimpatikusan fütyülő szólásszabadságukat gyakorló tűntetőkre " szinte ez volt az üzenet. Ezek az akciók arra jók hogy feldühítsék az ellenfél szimpatizásait, rombolják a megszokott szabályokat, szóval zavart keltsenek. Egy idő után felülíródnak a szabályok egyre több ember fogja rosszul érezni magát, és ezért a hatalom tehetetlenségét(azért mert úgy érzik a kormány nem csinál semmit) okolják, bizonytalan szavazók lesznek. Utána már csak azt kell elérni, hogy átáljanak vagy ne menjenek szavazni. Ezért nem erőtlen sipolás, hanem módszeresen felépített taktika az ellenfél táborának bomlasztására.
Sulammit
2016. október 27. 10:32
Jobban járt volna Szigetvári, ha megmarad politológusnak. Már tanácsadóként is leszerepelt. Többek között nem jött be neki ez a Tony Blair adaptációja Gyurcsányra.
balbako_
2016. október 27. 06:39
A rendezők is tanultak március 15.-ből és ügyesen leválasztották az idiótákat.
nimfak
2016. október 26. 23:08
Mi tortenne, ha egy zsido emlekunnepelyen fujnak a sipjukat? Mert ugye hat szolasszabadsag van. Nagyon kivancsi lennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!