Küszöb akkor minek van?

2016. október 03. 07:59

Úgy csinálnak, mintha az érvénytelenség nem jelentene semmit. Ennek mi értelme van? Hogyan lehet ugyanaz a következmény érvényesség és érvénytelenség esetén is?

2016. október 03. 07:59
Kárpáti Márton
Index

„Miközben a népszavazás egy nagyon fontos és jó dolog lenne, az egészből viccet csináltak. Egyrészt egy csomó ügyben, amiben még érdekes lehetne a nép véleménye (alaptörvény, Paks 2, olimpia) nem engedtek/engednek népszavazást tartani, de egy előre borítékolható eredményű témában bevállalták, elképesztően tolták is, mégse lett közjogi értelemben elég szavazat. Viszont úgy csinálnak, mintha az érvénytelenség nem jelentene semmit. Ennek mi értelme van? Hogyan lehet ugyanaz a következmény érvényesség és érvénytelenség esetén is? Ez olyan, mintha az iskolában egy tantárgyból megbuknánk, de azt mondanánk, nem baj, volt év közben egy csomó értékelhető dolgozatunk, ezért mehetünk is a következő osztályba, nem számít, hogy az évzáró, legfontosabb dolgozat bukta lett.

Persze, a kormánynak ad valamekkora muníciót Brüsszel felé, hogy nagyon sokan (de nem elegen) azonosultak a politikájával, de van itt egy másik tanulság is: a többség nem volt vevő a sok esetben hazug, félrevezető, káros és idegenellenes politikára. Új témát kell keresni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 289 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. október 04. 08:00
outlaw [Hozzászóló kiszűrése] 2016. október 4. 07:43 Te most befelé zokogva hüppögsz....:))))))" ja elvtárs, folyamatosan hüppögök, 98-2, 98-2..
catalina9
2016. október 04. 07:21
Az elvtársak el vannak tévedve. Az "eredményesség" nem léte nem azt jelenti, hogy ne legyen a népszavazásnak eredménye. Van eredménye és van hatása. 98-2. K.O!!! Ráadásul az ellenzék ezt magának köszönheti, hiszen visszafogták a saját szavazóikat...attól fosva, hogy ha elmennek, akkor még a sok nem is "érvényessé" teheti a népszavazást. Teljesen elhibázott volt az ellenzék reakciója, pontosan úgy, mint a kettős állampolgárság esetében. Ráadásul, megint hazaárulók lesznek évekre,de hát nekik ez dicsőség..
popzene
2016. október 03. 22:52
"Nem, ilyen hatáskört nem adtunk át, a közös hatáskörgyakorlást megalapozó szabályokat nem lehet kiterjesztőleg értelmezni." Hol itt a kiterjesztő értelmezés? Milyen közös hatáskörgyakorlás? A Tanács határoz. Pont. Ezt ratifikáltuk a Fidesz szavazataival.
august
2016. október 03. 19:59
Küszöb akkor minek van? -------- Remek költői kérdés, amihez először is azt kéne megválaszolni kit is kellene szolgálni a szabályoknak? Vagyis számít-e több mint hárommillió ember szava, és egyértelmű akaratnilvánítása?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!