A megcsúfolt forradalom

2016. október 27. 12:10

De miért erősebb jog a sípolók szólásszabadsága a síptalanok hallásszabadságánál? Jogos kérdés, teoretikus kérdés – csakhogy ott és akkor feloldhatatlan.

2016. október 27. 12:10
Csontos János
Magyar Idők

„Napok után sem csitul a felháborodás, hogy a forradalom emlékére tartott központi ünnepséget a hátsó sorokban sikerült egy provokatőr kisebbségnek a futballhuliganizmus kultúrája felé elmozdítani. Megtalálták a rést, amelyen becsusszanva még pukkasztható a polgár, mert nagy tömegben megjelenik: ünnepelni és emlékezni akar. Képzeljük el, hogy fordítva áll a dolog: a kendermagos ember vacsorázni akar, de a fülébe sípolnak. Aludni szeretne: sípolnak a hálószobában. Szeretkezni óhajtana vagy elszívni egy spanglit: sípolnak. Vajon hány feljelentés születne a sérülő emberi jogai kapcsán?

A békés ünneplőnek ehhez képest nincsenek emberi jogai. Tűrnie kell, hogy szétfütyülik a Himnuszt, hogy semmit sem hallhat és érthet a színpadon előadott ötvenhatos kamasznaplóból, később a lengyel elnök vagy a magyar miniszterelnök mondataiból. Merthogy a szólásszabadság mindent felülír. De miért erősebb jog a sípolók szólásszabadsága a síptalanok hallásszabadságánál? Jogos kérdés, teoretikus kérdés – csakhogy ott és akkor feloldhatatlan. Jön egy nyeszlett vagy drabális valaki, egyik keze a sípon, a másik a kamerázó okostelefonon, és lerí róla, hogy az a műsor: hogyan támadják, hogyan ütik őt meg a »türelmetlen« orbánista polgárok, akiknek épp orvul behatoltak az intim szférájába. Tipikus XX. századi provokáció, XXI. századi technikával. Ráadásul nem tudni, ki a civil kép- és hangrögzítő, és ki a profi »újságíró« – az idézőjel azért jogos, mert az utóbbi is a provokáció organikus részese.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totyalaci
2016. október 29. 07:54
Kedves János,most bölcsebb lett volna, hallgatsz. Hát akkor néhány kérdést hagy tegyek fel: 1,Ki csufolta meg a forradalmat:az aki a forradalom 60.évfordulóján kitünteti és előléptetti a III/II egykori komoly beosztásban dolgozó ügynököt, vagy aki a rendezvény szélére szorítva sípol? 2,Ki csúfolja meg a forradalmat: aki nyilvánvalóan szétlopja az országot, vagy az aki a rendezvény szélére szorítva sípol? 3, Ki csúfolja meg az országot, aki kilóra megveszi a médiát vagy aki a a rendezvény szélére szorítva sípol? Egyenlőre örülhet Orbán, hogy ennyivel megúszta
öszödibeszéd
2016. október 28. 09:05
mára számos politikai kisebbségnek 1. zsaroló potenciálja van és 2. előjogaik is, 3. mindehhez aránytalanul nagy tömegtájékoztató apparátusuk, ill. 4. gyakran szélsőségekre is hajlamos, szektáns aktivistáik persze mindez le van öntve a "joga van hozzá szegnykisebbségnek egy demokratikus jogállamban" - téves mázával
koronaszepe
2016. október 27. 19:54
Úgy beszélnek, mintha mindeki 2010 után született volna. Ilyen mélységesen lenézni a zembereket. A kordonbontós, kereplős, inkalsekuritozós, édesanyádpicsája, sajtómunkás...
noMores
2016. október 27. 19:34
Szerintem a seggnyaló kurvaanyádat. A fideszes sípoló a szólásszabadságot védi, a nemfideszes meg támadja. Gratulálok, bazmeg, gerinctelen seggfej. "szétfütyülik a Himnuszt" Ez meg nettó hazugság, a kormánypropaganda terjeszti. Ennyibazmeg, Kádár elvtárs visszatért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!