Magyar parlamentarizmus 1990-től a semmiig

2016. szeptember 12. 12:55

Az egésznek nincs jelentősége. Ez nem alkotmányos jogállam, ez nem parlament, ez nem politika. Ez semmi.

2016. szeptember 12. 12:55
Tamás Gáspár Miklós
Népszabadság

„Az új magyarországi parlamentarizmus kezdettől (1990) fogva népszerűtlen volt még hivatásos gyakorlói körében is. Bár kezdetben nem annyira, mint ma. Többet is számított. Sokan követték a televízió parlamenti közvetítéseit, olvasták az újságban az összefoglalókat. Voltak az Országgyűlésben nagy szónokok, jeles elmék is, olyik vita nem volt színvonaltalan. Hajdan. (...)

Az egyebekkel elfoglalt hatalmi központból áttekinthetetlen, illogikus, tehát betarthatatlan joganyag bugyog elő mocsárillatúan.

A választási rendszer nevetséges.

»képviselő« a magyar köznyelvben szolgalelkű, korrupt hülyét jelent.

»párt« fanatikus szektát és/vagy bűnszövetkezetet.

»miniszter« bandavezért.

A közvélemény már csak a legdurvább, legbutább gorombaságokra és botrányokra figyel föl az Országházban. A valaha kiváló parlamenti debatter miniszterelnök pálinkával fűtött tömeggyűlésekre illő hordószónoklatokat tart az Országházban a tévékameráknak. Ellenzéki vetélytársai erre – ugyanezen a nívón – letolvajozzák és lehazugozzák, amire senki se figyel oda, mert ezt már mindenki adottnak veszi.

Az egésznek nincs jelentősége. Ez nem alkotmányos jogállam, ez nem parlament, ez nem politika.

Ez semmi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Átok
2016. szeptember 13. 09:27
Mandiner= csapatépítés hülyéknek. :)
quiet
2016. szeptember 12. 21:01
Ez a szerencsementes még idehányja a saját nihilizmusát... Vajon mit csinált, mikor mi másfél millióan ünnepeltük a magyarságunkat meg a miniszterelnökünket a Kossuth téren? ELMEZAVAR. Tájékoztató a betegek hozzátartozóinak 1. A betegség A hozzátartozók ilyeneket mondanak a betegség kezdetéről: "Észrevettük, hogy megváltozott." - - "Hiába mondjuk neki, hogy nem valóság az, hogy nem történt meg, amit látott, hallott, hogy ezek a dolgok nem léteznek." - Bizonyára Ön sokat gondolkodott már azon, hogy mi is történik egy ilyen beteggel. Milyen súlyos ez az állapot? Mi vár rá a jövőben? Talán már kapott is választ kérdéseire, de nem biztos abban, hogy a válaszok tényleg érvényesek-e az Ön családtagja esetében. Az ideggyógyászok és elmegyógyászok jól ismerik az Önt nyugtalanító tüneteket. Azt is tudják, hogy a beteg néha olyan dolgokat hall vagy lát, amelyek valójában nincsenek. Azonkívül mintha nem mindig figyelne oda, arra amit az ember mond. Ez nem azért van, mert nem akar figyelni, hanem azért, mert ilyenkor elveszíti a kapcsolatot azzal, ami vele és körülötte történik. Dr. Molnár Arisztid
kellerrudolf
2016. szeptember 12. 21:00
szegény vén hülye.
Best retards
2016. szeptember 12. 18:59
Pista bácsiba, bamiutan meghalt, ugyanigy belerugott az ápolatlan galiciáner.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!