Orbán ellenforradalma

2016. szeptember 08. 12:34

Az Orbán és Kaczynski által már megvalósított ellenforradalmi reformok a demokratikus intézmények leépítését, a szervezett civil társadalom felszámolását célozzák.

2016. szeptember 08. 12:34
Miklós Gábor
Népszabadság

„Az Orbán és Kaczynski által már megvalósított ellenforradalmi reformok a demokratikus intézmények leépítését, a szervezett civil társadalom felszámolását célozzák. Az idegenellenesség, a Brüsszelnek való üzengetés azért is lehet ilyen erős, mert az európai intézmények ellenállnak az oligarcha-rendszereknek, az intézményes lopásnak. Akkor is, ha azt a nemzeti identitás védelme ürügyén űzik. Orbán a két nemzet barátságát azzal méltatta, hogy egy mondást idézett. Szerinte a magyarok azzal a fordulattal érzékeltetik bizalmukat a másik iránt, hogy »elmennének vele lovat lopni.« A lengyelekkel – mondta – a magyarok szívesen indulnak ilyen kalandba. A nemzeti karakternek e diadalát valóban nehezen viselik el a brüsszeli döntéshozók. És a könyvvizsgálók.

»kulturális ellenforradalomnak« a nálunk folyó idegenellenes show csak az egyik eleme. Orbán és Kaczynski megértette, hogy térségünk számára nincs jövő az EU-n kívül. Ezért a nemzeti identitások, a keresztény kultúra védelme ürügyén akarnak nyomást gyakorolni a valódi hatalmakra. Magukat a kisebbik rossznak állítják be a Le Pen-féle Nemzeti Fronthoz, vagy a német AfD-hez képest. Eközben viszont otthon nacionalista parasztvakítást folytatnak és Brüsszellel ijesztgetik híveiket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
74bro
2016. szeptember 09. 10:38
Brüsszelben nincsenek döntéshozók, csak gombnyomkodók. Ne nézzetek már teljesen hülyének minket, megpróbáltátok negyven éven keresztül, akkor sem jött össze. Az egész világ röhög ezen a brüsszeli gittegyleten, ahol az átlag intelligenciahányados százzal megszorozva is egyszámjegyű maradna.
he-he
2016. szeptember 09. 06:31
Tökmindegy,hogy ellenforradalmat csinál vagy nem,akkor is egy büdös geci ,komcsi patkány.
áfonya
2016. szeptember 08. 22:35
Orbán kormányon van ,de ki ellen ellenforradalmár ,tényleg nevetséges cikk.Nemzet állam vagyunk ,tudtunkon kívül a kommunisták hatalmon érzik magukat amerikai eus segítséggel, tényleg humorba illő..
BőröndÖdön
2016. szeptember 08. 22:26
Minden szava igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!