Figyelni kell

2016. szeptember 23. 13:01

Válik a hollywoodi álompár, állítólag az apa nevelési stílusa miatt. A fél világ találgatja, hogy mit követett el az isteni Pitt. Netán erőszakot?

2016. szeptember 23. 13:01
Lampl Zsuzsanna
Új Szó

„De addig is, míg kiszivárog, nézzünk körül idehaza. Az alábbi esetek az elmúlt két évben történtek, méghozzá nem problémás fiatalok reszocializációs intézetében – nem mintha ott megengedett lenne az erőszak –, hanem normális(nak tűnő) óvodákban és alapiskolákban.

Egy igazgatónő megvert egy ötéves kislányt, mert ebéd előtt visongva futott a mosdóba. Bevitte az irodába, megpofozta, és tíz percre bezárta. A kislány üvöltését a szakácsnők is hallották. Az addig egészséges gyermek szorongóvá vált, hónapokig pszichológus kezelte. Ugyanez a nő korábban egy 8 éves kislányt zárt be, és megfenyegette, hogy ne árulkodjon otthon. Amikor a gyerek hazaért, órákig zokogott, és sokáig nem akarta elmondani a történteket. Egy magánóvodában az ittas óvónő úgy pofon vágott egy kisfiút, hogy ottmaradt az arcán a keze nyoma. Egy tornatanár a nyakánál fogva lódított meg egy kisgyereket, komoly zúzódásokat okozva neki.

Egy napközis nevelő felpofozott egy gyereket, majd bezárta, mert amikor az udvaron játszva fenyőtobozokkal dobálóztak, az egyik toboz véletlenül eltalálta a nevelőt. Egy tanító néni nem engedett ki a vécére egy elsős kislányt, aki bepisilt, és egész nap a pisis holmiban kellett ülnie. Utóbb kiderült, valamennyi említett pedagógusnak korábban is volt erőszakos megnyilvánulása, de azon kívül, hogy néhány szülő átíratta más iskolába a gyermekét, nem történt semmi. Nem értem. Mennyi erőszaknak kell összegyűlnie ahhoz, hogy a szülők végre kinyissák a szájukat és cselekedjenek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztáv13
2016. szeptember 26. 17:15
Vannak hangok, már nem először, hogy a Pitt gyerek buziban adja elő.... Hmm...
bölcsuhú
2016. szeptember 26. 17:13
Na vegyük a vádjaidat te agymosott: 1. mi lenne ha minden gyerek visongva rohangálna az iskolában? S fen jól nevelt az a kölyök amelyik a jogos büntetés után hosszú ideig még üvöltözik is. 2. s miért lett vajon bezárva? Ezek a kölykök soha sem kapnak otthon büntetést semmiért, szabadon garázdálkodhatnak? 3. az ittas ovónő miért pofozkodott? csak úgy? 4. a tornatanár milyénél fogva kellene meglódítania a renyhe tanulót, a hajánál fogva? Ha nem tudnád, a tornanár felel érte ha a gyakorlatot végző tanuló sérülést szenved, mert immel-ámmal akar megcsinálni egy feladatot. 5. a napközis nevelő meg kellett volna dicsérje a kölyköt, mert őt választotta céltáblának, nemde? Ha legközelebb kést/követ akar dobálni akkor is okvetlenül őt válassza felkéréssel. 6. egy elsősnek nem kellene már szobatisztának lennie? Mi lenne az órával, ha a tanulók egész idő alatt kibe sétálgatnának wc-re menve? 7. mi másnak kellett volna történnie azonkívül, hogy a csemetéjüket megnevelni nem akaró szülők egy gyermekmegőrzőbe vitték át a kölykeiket? Minek nevelni őket, ha nőjenek fel mint az erdő-mező gyomjai. 8. mi lenne ha a szülők cselekvésvágya a gyerekük nevelésére irányulna, beleértve a beszélőkéjüket is! S végül egy privát kérdés: miért alkalmaz az Új szó idióta libsiket újságíróként?
crydog
2016. szeptember 25. 15:32
Csoda hogy Pitt - akiért ma is megvesznek a nők - eddig bírta a levágott mellű zsarnok libsi csontvázkollekció mellett. Persze most majd mindenért ő lesz a hibás. Lesz min csámcsogni a fárfigyűlölő femináciknak ujabb pár hétig. Addig remélem Brad - visszanyerve szabadságát - végigmegy fél Hollywood-on.
quiet
2016. szeptember 25. 15:32
Csám csám , nyám nyám...írok valamit...alibi csámcsogás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!