Az „izraelizáció” bayerizációja

2016. szeptember 02. 11:37

Schmidt visszájára fordítja Heymann felhívását és éppen azokat a közös európai és izraeli értékeket támadja meg, amelyeknek védelmében Heymann az egész gondolatot felvetette.

2016. szeptember 02. 11:37
Kovács M. Mária
hvg.hu

Európa vezetői Schmidt igazi célpontjai. Ellenük, ha kell, még saját összeesküvés-elméletét is megcáfolja. Schrödert és Barrosót orosz, illetve amerikai érdekek kiszolgálásával vádolja meg, holott néhány sorral előbb még azt hányta a szemükre, hogy a muszlimok irányában »játsszák el, hogy óvatlanok, jóhiszeműek és humánusak«. Ha pedig Schröder és Barroso hiteltelen, akkor Merkel, a pápa és a többi is az. Hogy miért? Csak. Ebben a bayerizált világban bárkit, bármikor, bármivel meg lehet vádolni.

Európa bayerizált változatában az eseményeket összeesküvők irányítják. Összeesküvők a bevándorlók, akik Európa »elárasztására« és meghódítására törnek. És összeesküvők mindazok az európai politikusok, egyházi emberek és értelmiségiek, akik nem osztják a szerző, Schmidt Mária politikai álláspontját. Bármit mondjanak is ezek, minden szavuk álságos hazugság, amely sötét szándékaik elfedésére szolgál csupán.

Heymann és Schmidt Európája nem hasonlít egymásra. Heymann Európája politikailag sokszínű és elbírja a politikai vitákat. Schmidt bayerizált Európáját aberrált és beteglelkű emberek vezetik, akikkel nem érdemes, és nem is szabad konszenzust keresni. Heymann a megértés alapjául Európa és Izrael közös közös értékeit – a liberális demokrácia elveit – jelöli meg. Schmidt számára a liberális demokrácia semmiféle megértésnek, semmiféle empátiának nem lehet alapja. A konszenzust kereső heymanni gondolat Schmidt kezén kérlelhetetlen támadássá válik.

Visszájára fordítja Heymann felhívását és éppen azokat a közös európai és izraeli értékeket támadja meg, amelyeknek védelmében Heymann az egész gondolatot felvetette.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csehov
2016. szeptember 03. 22:48
Kovács M. Mária a történelemtudományok kandidátusa plagizál. Emmanuel Heymann, Schmidt Mária és Bayer Zsolt nevének felhasználásával - tudománya elemi etikai normáit megszegve - nem tudok másként fogalmazni - idehányt egy katyvaszt. Elolvastam az eredeti Heymann cikket - a tartalma köszönő viszonyban sincs azokkal az állításokkal amit Kovács M. Mária "kihallani vél" belőle, mivel azok a Heymann cikkben egyszerűen nem szerepelnek(a cikk arról elmélkedik, hogy Európa most fogja megérni azt, hogy ugyanúgy körkörös védelemre kell berendezkednie, mint Izraelnek már évtizedekkel korábban). A szerző a "belehallás" alkalmazásával, kiragadott két-háromszavas idézetekkel - amelyek egy része az eredeti cikkekben benne sincs(!)-operálva, teljesen inkorrekt módon a saját véleményét írja. Ezek után csak találgatni lehet, hogy a "hívónevek" csak arra kellettek, hogy - az egyébként silány fércmunkáját valaki figyelemre méltassa? A szerző idegen területre tévedt, amikor - botcsinálta nyelvészként próbálja meghonosítani a bayerizált jelzőt - Göbbels propagandája mintájára sulykolva és negatív jelzőkkel társítva azt. Ügyeljünk rá, hogy ez a közbeszédben nehogy meghonosodhasson. Si tacuisses, philosophus mansisses. /Ha halgattál volna, bölcs maradtál volna./
catalina9
2016. szeptember 03. 08:04
blődli...
lajkakutyus
2016. szeptember 03. 07:36
Az a helyzet, hogy Schmidt Máriát a tények igazolják. Ez a Kovács M. Mária lényegében egy Izrael által vezérelt Európát nyomat, egy agresszív, vallás által átitatott, nemzetközi normákat és határozatokat elutasító, érdekeit végsőkig kitaposó Izraelt próbál egybemosni egy önvédelemre képtelen, emberi jogok bűvöletében feloldódó gazdaságilag megfojtandó, gazemberek vezette beteg Európával. Nyilván ennek a Soros féle oktatónak ez a dolga, de amiket összehord, azt egy óvodás sem nyalja be.
atila68
2016. szeptember 02. 23:41
Kovács MMária szerint S Mária úgy gondolkozik és érvel mint egy liberális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!