Nép nélküli néppártok

2016. szeptember 26. 14:01

A CDU további balra tolódása a tőle leszakadó szavazókat ma már nem a nemszavazók szürke anonimitásába taszítja, hanem hozzájárul az AfD szavazószámainak emelkedéséhez.

2016. szeptember 26. 14:01
Dieter Stein
Junge Freiheit

„Az AfD sikerei a rendszerpártoktól való évek óta tartó politikai elidegenedésnek köszönhetőek. Ezek a pártok elvesztették néppárti státuszukat, mivel központi kérdésekben eltávolodtak a néptől. A csökkenő választási részvétel röviddel ezelőttig elfedte a pártokhoz való kötődés erózióját, egyesek túlságosan gyorsan a közönség politikával való telítettségével, a posztmodern higgadtsággal, egyfajta nyugodt türelemmel, kényelmes depolitizáltsággal magyarázták a jelenséget. A valóságban azonban düh és lázadás torlódott fel a láthatóan sima felszín alatt – ezeknek a tömegeknek csupán egy olyan pártra volt szükségük, amelyre szavazni tudnak.

(...)

Az AfD kétségkívül a legsikeresebb pártpolitikai, demokratikus startup Némtország újraegyesítése óta. Sikerült megtörnie a CDU/CSU-nak a polgári-konzervatív tábor képviseletét illető monopóliumát. A CDU további balra tolódása a tőle leszakadó szavazókat ma már nem a nemszavazók szürke anonimitásába taszítja, hanem hozzájárul az AfD szavazószámainak további emelkedéséhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. szeptember 27. 06:58
Így igaz nép nélküli Népszabadság, szó nélküli Népszava, és magyar nélküli Magyar Nemzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!