Az AfD felélénkíti a demokráciát

2016. szeptember 18. 20:14

Aki ezt az eredményt megpróbálja eljelentékteleníteni, csak mert az AfD Mecklenburg-Vorpommernben két héttel ezelőtt 20,8 százalékkal második legerősebb párt lett, nincs tisztában a főváros politikai erőviszonyaival.

2016. szeptember 18. 20:14
Dieter Stein
Junge Freiheit

„Az AfD Berlinben is sikeresen szerepelt. Az első exit pollok szerint jelöltjük, Georg Pazderski erős tizenkét százalékos eredménnyel, szuverén módon fog beköltözni a város közgyűlésébe, amely a tizenhat tartományi parlament közül immáron a tizedik, amelyben jelen van a párt. Aki ezt az eredményt megpróbálja eljelentékteleníteni, csak mert az AfD Mecklenburg-Vorpommernben két héttel ezelőtt a maga 20,8 százalékával második legerősebb párt lett, nincs tisztában a főváros politikai erőviszonyaival. Berlin hagyományosan baloldali többségű metropolisz, ami mindig is nehéz terep volt a polgári vagy éppen jobboldali pártok számára.

(...)

Berlinben ismét az AfD-nek kell megköszönni, hogy jelentősen nőtt a választási részvétel. Mindez bizonyítéka a régi közgazdaságtani bölcsességnek: a konkurencia csak jót tesz az üzletnek. Az első elemzések szerint az AfD legerősebben a nemválasztók csoportjában aratott, akiket ezúttal elvitt az urnák elé.

A csak három éves párt ismét érdekessé tette a demokráciát és a választásokat, felélénkítve a közbeszédet – egy évvel az országos választások előtt példa nélküli sikersorozatra tekinthet vissza. Ha a párt tartja a reálpolitikai józanság irányát, jövőre először Észak-Rajna-Vesztfáliában, majd szövetségi szinten is korrigálhatja a német pártrendszer tájképét. Mindez történelmi jelentőségű, de szükséges is lenne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. szeptember 19. 11:45
"Az első elemzések szerint az AfD legerősebben a nemválasztók csoportjában aratott, akiket ezúttal elvitt az urnák elé." Mivel választani csak a választékból lehet és a többi parlamenti párt mind egyforma, jellegtelen, és nagyon hasonló politikát folytat. Talán még a Linkéseknek van némi egyéniségük, s megalapozott kritikájuk, de a többi nem korrekt párt, úgyhogy érthető, hogy sok szavazó egyikre sem akart szavazni. Egyértelmű, hogy az AFD hiánypótló, ezért tudott 3 év alatt gyorsan ilyen jelentős párttá válni. Magyarországon még egy új párt sem tudott megerősödni ekkora mértékben és ilyen gyorsan.
Akitlosz
2016. szeptember 19. 11:40
Na például sok egyéb mellett ezért sem okos dolog metropoliszokat létrehozni. Azokban valahogyan mindig jobban terjed a bolsevizmus. Bécsben is hasonló a helyzet, Budapesten is.
krakken96
2016. szeptember 19. 09:30
a néppártok válsága azt muatatja már repedezik rednszer és ez csak a kezdet, a multik átveszik a piacok fölötti uralmat és mindenképp a status quo, töketlen pártok pénzelésében érdekeltek,de pár év múlva amikor sokkal szarabb lesz minden, az emberek igy vagy úgy de föllázadnak a globális elit ellen, ne feledjétek a NASA szerint is a környezetszennyezés, növekvő egyenetlenségek a társadalmi összeomlásnak ágyaznak meg és akkor jön a "vértisztitás" a konfliktusok kitörése törvényszerű, Európa eddig elkerülte de ez be fog következni, ha nem is nukleáris háború de hagyományos fegyverekkel vivott konfliktusok 30 éven belül Europában is kitörnek,az emberiség vagy tüléli ezt a századot vagy eltünik.
catalina9
2016. szeptember 19. 07:45
balbakó [Hozzászóló kiszűrése] 2016. szeptember 19. 06:38 Mint az összes nyugati főváros Berlin is rohadt." Nem véletlen, hogy oda menekült az összes bukott SZDSZ-es...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!