Most önkényuralom van

2016. szeptember 28. 16:58

Az önkényuralom körülményei között nem érdemes túlságosan bízni a közvélemény-kutatásokban. Kádár Jánosról többször is kimutatták, hogy a nép többsége őt támogatja. Interjú.

2016. szeptember 28. 16:58
Bokros Lajos
Budapest Beacon

BB: A nép hangulata mitől változna meg? A lakosság többsége szerint rossz irányba mennek a dolgok, ennek ellenére az összes közvélemény-kutatás szerint a Fidesz toronymagasan vezet.

B. L.: Az önkényuralom körülményei között nem érdemes túlságosan bízni a közvélemény-kutatásokban. Kádár Jánosról többször is kimutatták, hogy a nép többsége őt támogatja.

BB: Ez 1965-ben így is volt, sőt: 1975-ben is.

B. L.: Nem tudjuk, hogy így volt-e, ugyanis önkényuralom idején nem lehet érdemi fölméréseket készíteni. Márpedig most önkényuralom van. Ebből az következik, hogy nem érdemes túl nagy jelentőséget tulajdonítani a közvélemény-kutatásoknak.

(...)

BB: Nem fogom az egész politikai palettát fölsorolni, úgyhogy már csak két nevet mondok: Gémesi György gödöllői polgármester és Somogyi Zoltán szociológus, politikai elemző. Állítólag ők pártalapításban gondolkoznak. (Kedd délután Somogyi a Facebookon azt írta: nem tervez pártot alapítani – Sz. P.) Úgy hírlik: fölmerült egy konzlib párt megalapításának gondolata.

B. L.: Konzervatív és szabadságelvű párt megalapítására már nincs szükség, hiszen ezt az értékrendet képviseli a Modern Magyarország Mozgalom.

BB.: S arról van-e szó, hogy a fölsorolt négyek közül bárki belépne a Momába?

B. L.: Egyelőre nincs.

BB: Maximum bő másfél év múlva parlamenti választás, a Momát pedig a közvélemény-kutatók nem mérik. Hogy lesz ebből az Országgyűlésbe kerüléshez szükséges öt százalék? Egyáltalán: önálló listával indul a Moma?

B. L.: A közvélemény-kutatásokról már kifejtettem a véleményemet, úgyhogy az égvilágon semmilyen jelentőséget nem tulajdonítok annak, hogy melyik pártot mérik és melyiket nem. Mindenesetre mérni csak parlamenti pártokat szoktak, parlamenten kívülieket nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. szeptember 29. 14:32
Az önkényuralomról szóló tirádáit legalább annyira veszik komolyan, mint a panamai diplomáját.
moricka13
2016. szeptember 29. 13:28
Moma Boros Lajos! Ha önkényuralom lenne, Maga nem forgathatná magát hol ilyen, hol olyan színben. Afelől pedig nyugodt lehet, hogy annyi a támogatója, ahányan követik követhetetlen útjain, függetlenül a közvélemény kutatások megalapozottságától vagy megalapozatlanságától.
magnamater
2016. szeptember 29. 11:51
A Nőszövetségnek /van még olyan?/ tiltakozni kellene e párt neve ellen - a MOMA szó nagyon hasonlít a MAMÁRA, így ez a szép szó szitokszóvá válna.
atila68
2016. szeptember 29. 06:12
Önkény. Aha. Juhász Péter, Gyurcsány középfokú Ferenc, Demszky Gábor meg börtönben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!