Reakciók egy plakátátragasztásos akció után

2016. szeptember 03. 17:16

Voltak, akik édesanyánkat szidták, azt ajánlva, hogy leginkább az ő házába kellene menekülteket beköltöztetni. Mindennek az előzménye, hogy az Együtt átragasztott hazug és gyűlöletkeltő óriásplakátokat.

2016. szeptember 03. 17:16
Bod Tamás
Magyar Narancs

„Néhányan elmerengtek a kivégzés módján és lehetőség szerinti kíméletlenségén. Voltak, akik édesanyánkat szidták, azt ajánlva, hogy leginkább az ő házába kellene menekülteket beköltöztetni. Voltak, akik a menekültek és a gyilkosságok, valamint mindenféle erőszak között egyenes és magától értetődő összefüggést találtak. S voltak, akik bennünket nemcsak hazaárulónak neveztek, hanem egyben azt javasolták, hogy repülővel, a »migránsokkal együtt«, minket is zsuppoljanak ki az országból, de tüstént. Végül, akadt olyan, aki arra biztatott bennünket, hogy orálisan elégítsük ki Ferenc pápát és Angela Merkelt kancellárt.

Mindennek az előzménye, hogy augusztus második hétfőjén az Együtt – országos akciója keretében – Békéscsabán is átragasztott hazug és gyűlöletkeltő óriásplakátokat, amelyek az október 2-i kvótanépszavazásra hívnak fel. (...)

Olyan hozzászólás, amely a megértés, a humanitás, az emberiesség és a szolidaritás mellette tette le volna a voksot, egy sem akadt. Jóhiszeműen úgy vélem egyébként, hogy sokaknak ez a véleménye, de félelemből, lustaságból nem szóltak hozzá a történtekhez. Vagy egyetértettek velünk, de ezt nem tartották fontosnak közölni.

Amúgy nem lepett meg a hozzászólások iránya és stílustalansága, durvasága és kirekesztő volta. Pontos látlelet ez az ország egy részének egészen elképesztő mértékben eldurvult mentális állapotáról. A ránk halált és hazaárulást kiáltók között többen – természetesen – hamis profillal szóltak hozzá. Ám volt olyan is, aki vállalta önmagát. (...)

Antihumánus, a szolidaritásról mit sem tudó emberek mindig, mindenhol voltak, vannak és lesznek. De hogy sok-sok történelmi tanulság ellenére, a kettő egymásra találjon a 21. században Magyarországán, ahhoz egy több mint felelőtlen, velejéig hazug kormány szükséges.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2016. szeptember 04. 10:58
Ha Önök betelepítés pártiak azt gondolom róla szabad hülyének lenni, de azért nem kéne azt gondolni hogy mindenki hülye. A másik. Hát rakják ki a saját plakátjaikat és ne másokét rongálják. A népszavazás meg eldöntik kinek adnak igazat. Attól tartok Önök csúfosan leégnek...
Blanco7
2016. szeptember 04. 10:55
"Voltak, akik a menekültek és a gyilkosságok, valamint mindenféle erőszak között egyenes és magától értetődő összefüggést találtak." Nem mindenféle erőszak között bmeg, hanem amit ők követnek el. Folyamatosan. Kirekesztő? Az általad menekültnek nevezett mocskoknál kirekesztőbb, rasszista bűnöző banda még nem élt errefelé.
néhai Ch.Pilot
2016. szeptember 04. 09:25
Ez a nyilatkozat tipikus. Az idegenek, a "művelt" Nyugat mindig is kifinomult módszerekkel próbálta elpusztítani a magyarságot. Amikor pedig a magyarok, ez a tiszta szívű, bizonyos - de nem pejoratív! - értelemben valóban egyszerűen gondolkozó nép ezt észrevették, nem cicóztak, egyszerűen odacsaptak és kész. Ez a kissé sértett hangú, finnyáskodó nyilatkozat erről szól. Népvándorlás van. A régi lakhelyükön helyet, élelemet, vizet és/vagy nyugalmat nem lelő milliók, tíz- és százmilliók útra keltek új hazát keresni. Ha jó helyet találnak, kiirtják az ott lakókat és birtokba veszik a területet. Aki nem hülye, védekezik. Akkor is, ha nem minden migráns terrorista a szó eredeti értelme szerint. Mert átvitt értelemben mind az. Csak addig akarnak itt élni velünk együtt Európában, amíg nem erősödnek meg kellően. Utána helyettünk. Arról meg, ugye, ne is beszéljünk, hogy a jelenlegi "migráció" nem spontán, ösztönös, hanem szervezett, irányított kvázi harci cselekmény. Ilyenfajta választ kell adni is rá. Kard ki, kard!
briganti
2016. szeptember 04. 09:11
hú, de szar....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!