Kínos probálkozások

2016. augusztus 05. 20:43

Orbán miért szakít az eddigi Orbánnal, miért vállalkozik a nála megszokott időleges gorombaság még durvább alkalmazására is?

2016. augusztus 05. 20:43
Várkonyi Tibor
Népszava

„Kerülném, mégpedig igen nagy ívben, a túlhajtott jelzők használatát, amikor éppen azt szándékozom szóvá tenni, hogy a politikában milyen nagy kísértés a mértéktelen elfogultság. Gondolom, kiderül első szóra, hogy Orbán Viktor gyökeres pálfordulásáról van szó, amidőn minden korábbi meggyőződésével és gyakorlatával ellentétben végtelenül kockáztat: mellőzi az óvatosságot és a töprengést, szóhasználatában immár nem habozik a legszélsőségesebb fordulatokat is alkalmazni. Belekotnyeleskedik az amerikai belpolitikába, meggondolatlanul kijelenti, hogy Donald Trump programja »az élet«, ellenfeléé Hilary Clintoné pedig »a halál«. Nem hiszünk a fülünknek és a szemünknek.

Ő, aki esztendőkön át ügyesen lavírozott, tehetségesen kerülte a buktatókat, taccsvonalra állította és állítja a mai napig is ellenfeleit, egyszerre végtelen kockázatot vállal? Netán csak meggondolatlan, vagy teljesen szem elől tévesztette a mértéket? Kétségtelen, az utóbbi hónapok szóhasználata, gátlástalan vitastílusa utalt már arra, hogy valami zavar támadt a gondolatrendszerben. Új Orbán jelent meg a hadszíntereken. De arra senki sem gondolt, vagy nagyon kevesen, vajon ez a váratlan váltás miért is következett be. Érthetetlen, talán megmagyarázhatatlan is. Az, hogy az ellenzék nem habozik az első jelzésre kihasználni az alkalmat a hasonló stílus alkalmazására, nem meglepő, hiszen nagyon nagy a tét. Két esztendő a következő országgyűlési választásokig, szinte semmi a fordulathoz. De ha így van, ha ekkora a kockázat, Orbán miért szakít az eddigi Orbánnal, miért vállalkozik a nála megszokott időleges gorombaság még durvább alkalmazására is? Csupán föltűnést kelteni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2016. augusztus 07. 07:15
Mindenhol írom, de ez így igaz..nem Orbán tehet arról hogy az mszp-szdsz ekkorákat bukott és egyre jobban sűllyedt, nem Orbán tehet arról, hogy a mostani ellenzék ilyen semmi..a pálya szabad, lehet kepeszteni, de tehetségtelen, ostoba embereknek ez természetesen nem megy..Orbán sokat hibázik, elhízott, slampos, sokat téved, vannak rossz (főleg személyi) döntései, sokszor rossz ízléssel népiesch, de ezzel együtt is messze a legjobb politikus a rendszerváltás óta. Hát még ha lefogyna tíz kilót és végre normálisabb öltönyei lennének..Az viszont kétségtelen, hogy gyűlölködésben a bolsevikok messze vezetnek minden vonalon..
u.cserkész
2016. augusztus 06. 19:50
"Belekotnyeleskedik az amerikai belpolitikába," Akkor is járt a pofád, amikor az amerikai nagykövet sürgött-forgott a magyar belpolitikában, mint a fürdőskurva? Ha nem, akkor most is tartsd a pofád!! Nem ég le a bőr a képedről, hol ide nyalsz, hol oda.
GV0917
2016. augusztus 06. 18:38
Konyi, konyi, Vén Várkonyi. Rühös már a bőröd. Nem való már Az már kulacsnak, Sem kefe tartónak. Kopasz bőrön Néhány szál szőr Meredezik rajta, Előbb utóbb a vakaró Azt is lekaparja. Egyszer aztán Azt hallják majd, Fenn a "szegfűs" pártba' Az öreg LÚ egyet hörgött S elhagyta a pára... Mivel semmi értéke sincs, Se csontja se bőre, Összetákolt IFA viszi A dögtemetőbe.....
pkarcsi
2016. augusztus 06. 17:23
Vén komcsi anyádat,ne foglalkozz te Orbánnal,neked lábméretű IQ-d van-vörössegfej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!