A magyar olimpia

2016. augusztus 27. 09:34

A kirakat arannyal teli, a raktárban mögötte hiányosságok.

2016. augusztus 27. 09:34
Szombathy Pál
Szombathy Pál
Új Szó

„Először tegyünk eleget Orbán Viktor felszólításának, aki szerint a nemek aranyharcában aratott 7-1-es női győzelem után önvizsgálatot érdemes tartaniuk a magyar férfiaknak. Ugyanő mondotta egykoron, hogy náluk a faluban azért másként néztek a lányok a katonaviselt emberekre. De mielőtt a sorkötelezettség visszaállításában látnánk a megoldást, inkább hátrébb a pocakokkal! Ha a különösnek látszó női fölényt alaposabban vizsgáljuk, két fenoménhez köthető a torz arány: Hosszú Katinka és Kozák Danuta is 3–3 aranyat szerzett, az ilyen klasszisoknak pedig örülni kell, nem megfejteni őket – a zseni nehezen enged a sablonleírásoknak. Azok, és kész.

Ezért is működött kettőjük esetében az, ami másoknál inkább visszaüt, vagyis magánéletbéli társaik maguk fölé rendelése edzőjükként. Ők képesek voltak új módszereket, új utakat járni, kipróbálni és istenadta tehetségüket a vasakarattal párosítva ennyivel a világ elé kerülni. Miattuk nem kell önvizsgálatot tartaniuk a magyar férfi sportolóknak, ahogyan nem kellett Keleti Ágnes vagy Egerszegi Krisztina tündöklése után sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2016. augusztus 28. 20:25
Vajon ti libsik minek tudnátok örülni???
Gusztáv13
2016. augusztus 28. 16:05
Egy pici korrekció. Keleti Ágneshez semmi közünk. Évtizedek óta Israelben él és Hebrew a nyelve... Aliyázott. Sokaknak követendő példa!
Mindjárt
2016. augusztus 28. 15:22
Aki valaha sportolt és versenyzett az tudja, hogy nagyon sok energiát követelt Katinkától a reménytelen és esélytelen váltó. Jakabos mit produkált?
Lion
2016. augusztus 27. 18:13
Sokan leszerepeltek, és? Ilyen a profi sport. De egy gyilkos, éles versenyben 8 arany: siker. A mindenkori éremtáblán a top 10: világsiker.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!