Több mint egy arany

2016. augusztus 08. 07:11

Két magyar aranyérem az első versenynapon. Sokkal jobban nem kezdődhetett volna számunkra a riói olimpia.

2016. augusztus 08. 07:11
Szilágyi Richárd
Magyar Nemzet

Hosszút nem törték meg a kudarcok. Hazaköltözött, és vőlegényével (aki azóta már a férje), Shane Tusuppal folytatta a felkészülést a következő olimpiai ciklusra. Mint utóbb kiderült, Katinka elszántságán és tehetségén kívül ez volt a siker egyik záloga. A szláv felmenőkkel rendelkező, de már az Egyesült Államokban született fiatal szakember a sporthoz való hozzáállásával teljesen felkavarta a honi versenymedencék leülepedett állóvizét. Ezzel persze rengeteg ellenséget szerzett magának, nemcsak az uszodákban, hanem a mindenkori hatalomtól függő szövetségben, sőt az újságírók között is. Ezen az sem változtatott, hogy viszonylag hamar jöttek az eredmények: a folyamatos versenyzésnek köszönhetően Katinka gyakorlatilag tarolt a világkupaversenyeken, majd számolatlanul jöttek a nagymedencés és rövid pályás világ- és Európa-bajnoki címek.

A korábbi félszeg, már-már a visszavonuláson gondolkodó bajai kislányból ezzel párhuzamosan magabiztos hölgy lett. A magyar sportban elsőként – és tartok tőle, hogy sokáig még egyedüliként – gondolva a civil jövőre, felépítették az Iron Lady márkát. Az elmúlt években mind anyagi, mind erkölcsi értelemben megteremtették a teljes függetlenséget. Ennek része volt a (valóban teátrális) szerződéstépés, vagy a Kiss László-ügy (érzéketlennek tűnő) kezelése. Sokan a pénzéhes és manipulált Katinkát akarták láttatni ezekben a helyzetekben, pedig nem szólt másról a történet, mint egy fiatal párról, akik egyszerűen többet akartak elérni, mint amit a rendszer »kirótt« nekik. És nemcsak a saját, hanem az összes magyar úszó számára. Mégis csak a mellúszó olimpiai bajnok Szabó Joe volt az egyetlen, aki melléjük állt, és kimondta, Hosszúék olyan problémákra hívták fel a figyelmet, amelyekkel 30 éve küzdenek a magyar úszók…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. augusztus 08. 16:04
Értetlenek gyülekezete. Gondolom, szándékosan:-)))))))))) és mekkora agresszivitás:-)))))))))))) Csak így tovább:-)))))))))))
Lek_Tor
2016. augusztus 08. 12:45
Rohadjon le a keze (meg más is) annak, aki még a magyar aranyakra is dislike-ot tud nyomni!!!
pollip
2016. augusztus 08. 09:30
A ballib média kettős mércét alkalmaz a két aranyérem megszerzését illetően. Félreértés ne essék: én is örülök Hosszú aranyának, elismerem a teljesítményt, a hatalmas ( külföldi lapok szerint túl hatalmas ) világcsúcsot, de azért még nem szeretem. Ennyi.
balbako_
2016. augusztus 08. 09:29
Ezeknek tényleg agyukra ment a Simicska seggnyalás! Ilyen faszságokat összehordani, mint ez a mondat "sporthoz való hozzáállásával teljesen felkavarta a honi versenymedencék leülepedett állóvizét. Ezzel persze rengeteg ellenséget szerzett magának, nemcsak az uszodákban, hanem a mindenkori hatalomtól függő szövetségben, sőt az újságírók között is." Ez az "állóvíz" azért kitermelt Egerszegi Krisztinát, Kovács Ágit, Rrisztov Évát, Cseh Lacit, Gyurta Danit, és a most feltűnő új csillagokat...Egyébként a mindenkori hatalomtól függő szövetség roppant intelligensen járt el a vele szemben roppant bunkó házaspárral szemben, sőt a MOB is nagyon diplomatikusan lépett fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!