Nem értem a pápát 1.

2016. augusztus 01. 16:31

A pápa spirituális vezető. A politikai, a gazdasági, a törvényi, a hadászati keretek átalakítása nem az ő feladata. Az ő felelőssége a helyes spirituális válaszra serkenteni, a maga részéről ezt megadni. A többi szereptévesztés.

2016. augusztus 01. 16:31
Sajgó Szabolcs SJ
Facebook

„Nem értem a pápát

 hallom templomba járóktól. Baráti beszélgetésben ugyanezt pap fogalmazza. Sokakat faggat a jelen helyzet. Hírek jönnek sűrűn migránsok elkövette, elfogadhatatlan szőrnyűségekről, és ugyanakkor buzdító pápai üzenetek migránsok befogadására. Mi történik? Ki a hülye? Sokan várnak válaszra, ami segíthet a kegyetlen káoszban.

Ferenc pápa szolgálatának legkezdetétől világosan fogalmaz: szerinte folyik a harmadik világháború. Sapienti sat. Papok, politikusok, üzletemberek és mindenki elgondolkodhat, mi következik ebből. Háborúban nem működnek a békeidő törvényei és eljárásrendje. Aki nem tudatosítja ezt és nem lép, az nagy bajt hoz magára és környezetére, mindarra, akiért felelős.

A pápa nem a jó és rossz között az első lázadás óta folyó univerzális harcra utal, arra, ami történhet a minden bűnös megtérését vágyó isteni irgalom kifogyhatatlan türelme miatt, hanem arra utal, hogy a Nagy Háború és a Második Háború után elkezdődött a Harmadik. Ez nem a vég, de a Gonosz univerzális, Teremtő elleni harcának lángja a buta vagy tudatos emberi közreműködés által fölégethet ezen a kis sárgolyón sok-sok életet és értéket.

A pápa spirituális vezető. A politikai, a gazdasági, a törvényi, a hadászati keretek átalakítása nem az ő feladata. Az ő felelőssége a helyes spirituális válaszra serkenteni, a maga részéről ezt megadni. A többi szereptévesztés. Ha te lennél a pápa, te milyen válaszra serkentenél Krisztussal közösségben? Te milyen választ adnál? Oszd meg és segíts! (Szövegszakajtás kölcsönös levegővétel okán.)”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 10. 19:17
A pápa Isten földi helytartója, de ember. Téved a migráns kérdésben, ráadásul a szenvedők iránti humánumot összekeveri - ami az ő szintjén képtelenség - az iszlám harcosainak előhadával, akiktől óvni kéne katolikus nyáját. És, ha ezt továbbra is megteszi el kéne gondolkodnia elődje lépésén és csendben vissza kéne vonulnia.
tango47
2016. november 03. 11:28
Lebontani gyorsabb lesz az egyházát, mint felépíteni.
Pető Márton
2016. szeptember 03. 16:31
A tolerancia bűn, ha a gonosz megtűrését jelenti. Thomas Mann
ottapont
2016. augusztus 14. 02:03
Szokásos zsoltkom féle zagyvaság, szóra sem érdemes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!