Való Világ: azért fáj, mert önmagunkat látjuk

2016. augusztus 30. 13:17

A másik fél legyűrése, kicsit erősebben, megsemmisítése a magyar társadalomban is lassan kizárólagos paranccsá válik.

2016. augusztus 30. 13:17
Reflexman
Reflexman

„Gondoltam, hogy tolok valami nagy ívű írást arról, hogy a Való Világ és társai milyen mértékben/mélységben rombolják a társadalom szövetét. Aggódom egy sort a gyerekek és a fiatalok szocializációjáért, meg amiatt, hogy majd milyen világ lesz itt öregkoromra és ki fog engem eltartani itt e földön. Ájvékolok, hogy annyi az értékeknek meg a normáknak és vége mindennek. De mindez tökéletesen felesleges lenne.

Teljesen felesleges kiborulni azon, hogy micsoda emberi minőség mutatkozik meg a bekamerázott helyiségekben e bizarr emberkísérletek idején. Ezen csak azok lepődnek meg, akik hasonlóan élik mindennapjaikat vagy éppen burokban élnek.

Merthogy ez az embertípus itt él közöttünk, mérgezi a lelkünket reggel, délben és meg este is.

Semmi újdonságot nem látunk. A másik fél legyűrése, kicsit erősebben, megsemmisítése a magyar társadalomban is lassan kizárólagos paranccsá válik. Semmi sem számít, csak a betegesen önimádó egó, a saját érdekek és előrejutás. Mindenáron.

Gondolom ismerős ez, hiszen például

  •  a szarházi kolléga képében a munkahelyen,

  • egy romlott párkapcsolat nemtől független szereplője,

  •  egy aljas és az együttélésre képtelen szomszéd,

mindenképpen megmutatja a valódi való világot.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. augusztus 30. 18:32
Mindenkinek a maga keresztje. Én speciel nem nézek ilyesmit.
sainteve
2016. augusztus 30. 17:13
Nagy erőssége a Mandinernek, hogy sokszínű, de azért színvonalban húzzunk már meg valami alsó határt.
Arivistus
2016. augusztus 30. 15:47
Két hozzáfűznivalóm lenne: 1.: Tekintettel arra hogy az emberek nem nézik ez egy marginális probléma. 2.: Egyszerű lenne megoldani: a médiatv-be be kell írni, hogy ilyen típusú műsoroknál a szereplőkkel szemben minimum 115 IQ az elvárás.
Burmin
2016. augusztus 30. 14:09
Kedves Reflexman, gondoljon Bagdy Emőke nénire aki szerint a pozitív gondolkodás lényege hogy nem gondolunk negatív dolgokra. Tehát ne gondoljon Tiv Tivyre, aki mindig azt mondja mi van negatív ? Mi van fal ? nem gondoljon a villa kurvincáira mert anélkül is tudjuk hogy vannak. nem gondoljon egyáltalán a VV8-ra inkább olvasson vagy nézze meg Bertoluccitól a 20. századot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!