Szélsőségesen apaellenes a magyar társadalom

2016. augusztus 05. 12:54

Nem csupán a közbeszéd, hanem a teljes magyar társadalom dolgozik apaellenes üzemmódban.

2016. augusztus 05. 12:54
Reflexman
Reflexman

„Aki nyitott szemmel jár az utcán, annak nem újdonság a babakocsival, a gyerekével együtt látott apa. Az apák jelentős része ma már helyet kér és követel a gyermeke életében.

De nincsen könnyű dolguk, hiszen nem csupán a közbeszéd, hanem a teljes magyar társadalom dolgozik apaellenes üzemmódban.

A bölcsődében, az óvodában, az iskolában, de sokszor még a családban is, főleg az idősebbek lévén bármilyen a gyerekkel kapcsolatos ügyben csak és kizárólag az anyát szólítják meg, de nagyon gyakran még az apa jelenlétében is. Csak baba-mama jóga és torna létezik, csak »anyás programok« érhetőek el. Az ásványvizes flakonokon csak anya és baba látszódik, miközben a könyvesboltokban a 200 darab »Hogyan legyünk jó anyák?« témájú könyvekre mindössze 2-3 olyan kiadvány jut – nyugodtan leellenőrizheti a tisztelt olvasó – ami az apáknak szól, de nagy valószínűséggel az is még a mucsai szemléletet követve. Üdítő kivétel Szél Dávid Apapara blogja és könyve.

És ne feledkezzünk meg a feminista, férfigyűlölő »blogokról«, mindenhez értő »közszereplőktől«, akik vélhetőleg saját vélt vagy valós traumáik hatása miatt frusztrálódtak és indultak el egy gyűlölettel kikövezett ösvényen.

Mindenképpen változásra lenne szükség, hogy az apák is komfortosan, magabiztosan létezhessenek a családi életükben és apaszerepükben. Bár elnézve ennek a társadalomban a pozitív változása való képtelenségét, erre kevés az esély. Addig csak marad a frusztráció és egy bizonyos ponton túl a harc az apai pozíciók kiverekedéséért és megtartásáért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2016. augusztus 06. 09:15
Nem véletlen. Az apa a hagyományos felfogásban a családfenntartó, akinek a gyermek nevelésében csak alávetett feladat jut. A magyar társadalom szemléletét az apaszerepről, mára nagyban befolyásolja a liberális nyugati minta, ahol az apák elsősorban mint potenciális erőszaktevők, és nem mint szerető szülők. Nyugat európában számos rendelet korlátozza a férfiak gyermekekhez fűződő viszonyát. Ahogy ma már magyarországon is. Angliai példa: ha a szigetországban egy férfi- legyen akár több gyermek apja is - elveszett gyermekre lesz figyelmes: nos nem mehet oda hozzá csak egy nő ismerőssel. Ha egyedül közelíti meg- bármely segítő szándékkal is - nagy valószínűsággel megvádolják pedofíliával- nem vicc! Még egy példa: játszóterek, ovodák közeláében férfi jobb ha nem készít fényképet, mert szintén fennál a veszélye hogy a "rend éber őrei" - akik azért nem oly bátrak hogy egy terroristagyanus muszlimhoz bemenjenek, főleg este tíz után - simán beviszik kihallgatni, mint ahogy pár éve egy Londonban szelfiző magyar fiatalembereket is bekasztliztak. Nyugodtan kijelenthetjük: a mai magyar társadalom -jogi értelemben - diszkriminálja a férfiak, apák gyermekekhez való jogait.
balbako_
2016. augusztus 05. 19:43
Világjelenség egyébként és igaz. A reklámokban a bamba tehetetlen férjnél mindenki életrevalóbb, okosabb még a kisgyerekek is.
Tintamin
2016. augusztus 05. 18:22
Mondjuk egy durván férfiközpontú (és családellenes) országban elég hülyén hat ez a cikk...
madarasi.abel
2016. augusztus 05. 15:55
Na, vegyünk vissza ezekből a libsi sirámokból. A gyerek felnevelése a nők dolga. Ők azok, akik a család melegéért felelősek. A férfiak megkeresik az ehhez szükséges pénzt. Jár nekik a tisztelet, de ezzel véget is ér a dolguk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!