Bringátlanított bringakilátó az Alföldön − Ilyen ország pedig nincs CDIX.

2016. augusztus 17. 13:25

Örkény, ha élne, de jó kis egypercest kanyaríthatna belőle.

2016. augusztus 17. 13:25
Rajcsányi Gellért
Mandiner

tiszafured.jpg

Örkény, ha élne, de jó kis egypercest kanyaríthatna belőle. Olyan jó csavarosat, mint amilyen maga a bringátlanított bringafeljáró az alföldi kilátóba.

Hol volt, hol nem volt, de leginkább nagyon is volt, sőt, ömlött az uniós pénz Magyarországra. Már nem is a lehívásán, hanem az elköltésén kellett gondolkodni, hogy mire is guruljanak el az eurók, ha már ott tolulnak fölöttünk.

A tisztességes és okos pályázók mellett macherek, sipisták, téesz- és tanácselnökök agrárvállalkozók és polgármesterek izzadhattak át éjszakákat, hogyan is lehetne a legkevesebb szellemi és anyagi befektetéssel a legtöbbet kaszálni az uniós pályázatokból.

Valódi munkahelyteremtés? Tartós hatású beruházások, előremutató projektek támogatása? Ugyan már, jöjjön csak a betonozás, a lekövezés meg a földmunka, mindig lesz egy haver, akivel meg lehet oldani oda meg vissza az egészet, okosba!

Ebből térköveződött le az ország összes főtere, ebből épült minden tizedik faluba wellnessközpont, ebből lettek csilivili szökőkutak a települések random közterein.

És ebből születtek olyan emlékezetes projektek is, mint például a 37 millióból épült, 8 méteres mesterséges szánkódomb az Alföld közepén, vagy épp a bodrogkeresztúri 40 centis kilátó, potom 40 millió forintból.

E szép társasághoz csatlakozhat most egy újabb projekt is: félmilliárd forintnyi uniós pénzből épült meg egy tiszafüredi kerékpáros kilátó. Csodálatos kanyargó ívek, mintha csak Zaha Hadid és Oscar Niemeyer nászából született volna az Alföld közepére. A teteje talán túl is nyúlik a Tisza-parti fákon  hogy aztán ugyanazokat a Tisza-parti fákat meg az Alföld tengersík vidékét láthassuk onnan.

Keletkezett viszont egy aprócska bökkenő: átadása után alig fél évvel már nem lehet bringával fölmenni a kilátóba, mert életveszélyes a kanyargós feljárat. Kár. Pedig a tetejében még egy hungarikumboltot is berendeztek. Csak nem értem, minek ide a szerénykedés, az egész kilátó egy kiadós hungarikum, 2016 magyarországi rögvalóságából.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sitiveni Klein
2016. augusztus 19. 12:35
"Én egy egyszerű irigy fideszes senkiházi vagyok, akit kihagytak, ezért korrupciót kiáltok!:)" Én inkább arra tettem, hogy a mamát nem szereted, ezért ott ártasz neki, ahol tudsz. Az őszinte megnyilvánulást viszont díjazom! :-)
august
2016. augusztus 18. 06:09
Tényleg érdekes műfaj az újságírás... Olyan dolgot még nem építettek, amibe ne lehetne belekötni... http://m.cdn.blog.hu/gy/gyereatiszatora/image/bugany_janos.jpg http://gyereatiszatora.blog.hu/2015/11/25/elkeszult_a_tiszafuredi_kerekparos_centrum
zolka50.50
2016. augusztus 17. 22:01
A mqagyar újságírás posványának újabb remeke. Tények és bizonyítékok nélkül egymás írásaira hivatkoznak a fölöttébb ostoba, az újságíráshoz semmit nem értő firkászok. Hab a törtán, hogy Ricsajnyi a Nápszabadság cikkét használta. Bunkó mandi.
Harangláb
2016. augusztus 17. 21:31
Jó a cikk, de az olajfoltos, koszlott, repedezett aszfaltos főterek díszburkolattal ellátása, a környező régi épületek felújítása és a szökőkutak nem fölösleges dolgok, hiszen mind hozzájárulnak ezeknek a városoknak az élhetőbbé tételéhez. ...Jó, tudom, hagyni kellett volna az egészet és minden forintból esztergályos műhelyt, szövőgyárat, péküzemet létesíteni, ahogy a Kádár-korszakban tették...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!