Búcsú Riótól

2016. augusztus 22. 07:04

Az minimum elgondolkodtató, hogy ebből a nyolcból hármat Hosszú Katinka vehetett át, másik három pedig aligha jött volna össze Kozák Danuta nélkül.

2016. augusztus 22. 07:04
Pajor-Gyulai László
Magyar Nemzet

Lassan megyünk tehát haza, Borkai Zsolt szerint egy magára okkal büszke magyar csapat landol majd szerdán reggel Ferihegyen, ám a kép jóval árnyaltabb annál, mint amilyenre a MOB elnöke a maga szempontjából érthetően lefesti. A nyolc aranyérem önmagában remek eredmény, ha összehasonlítjuk például a szomszédaink vagy a hozzánk hasonló méretű országok aranytermésével, tényleg kihúzhatjuk magunkat, ám az minimum elgondolkodtató, hogy ebből a nyolcból hármat Hosszú Katinka vehetett át, másik három pedig aligha jött volna össze Kozák Danuta nélkül. Ők különlegesek a magyar sportban, mert nem a megszokott utat választották a felkészülés során, kiszakadtak a mindennapos közegből, a saját fejük után mennek, és ez az út háromszor is a dobogó tetejére vezette őket.

Megér némi tűnődést az is, hogy a tizenöt érmünkből tizennégyet három sportág, az úszás, a kajak és vívás hozta össze, ezt az atlétika megtoldotta eggyel, és kész, a többiek aligha beszélhetnek fantasztikus eredményekről. A nőknél negyedik, a férfiaknál ötödik helyre beevickélő vízilabdázók mellett az államilag nagyon kiemelten támogatott látványsportágak – azaz a labdajátékok – el sem jutottak Rióba, a küzdősportok versenyzői csúnyán leégtek, mindenki más pedig eleve az éremszerzés esélye nélkül érkezett ki az olimpiára. A riói érmesek ráadásul az egyetlen Kenderesi Tamás kivételével nem a jövő, hanem inkább a jelen, egyes esetekben a múlt és a jelen hősei, azaz a sajtbureszes vagány úszón kívül nem bukkant fel egyetlen olyan ígéret sem, akire azt mondhatnánk, ha nem jön közbe semmi, ő lehet négy év múlva Tokió egyik bajnoka.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2016. augusztus 22. 14:33
A pajor (csimasz) élsportja, hogy a kő alól is képes kimászni. Ennyit Pajorról. Még csak annyit: Londonban az arány a fordítottja volt. Ha a hülyeség és a kisstílűség vesekő volna, Pajor üvöltene.
medve
2016. augusztus 22. 12:59
Peking és London közt lehet a realitás.
bölcsuhú
2016. augusztus 22. 12:40
A feminácik meglovagolják hogy mekkora a női fölény aranyérmekben, csak hát véletlenül mindhárom "aranyosnak" férfi az edzője, ráadásul kettőnél egyben a férje is! amúgy, egyetlen női edző sem volt jelen a magyar küldöttségben. Igaz, az előzőekben is csak Kati néni vitézkedett a kajaknál. Micsoda himsovin banda ez a MOB!-:)
medve
2016. augusztus 22. 12:04
Érdemes elolvasni: http://www.origo.hu/olimpia-2016/hirek/20160821-rioi-olimpia-kovacs-tamas-inteju.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!