Ízlésfejadag

2016. augusztus 15. 07:11

Ma, a liberalizmus, a szabadelvűség kéjelgő európai csúcspontján azt mondják: igen. Ma a liberalizmus a lehetőség elvételét, kötelező véleményt jelent. Mindent szabad, de csak azt lehet, amit mi akarunk!

2016. augusztus 15. 07:11
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

Az egykori európai liberalizmus a magánéletben hirdetett szabadságot, mert a politikai hatalomhoz még nem fért hozzá. A mai európai liberalizmus a politikai hatalom birtokában a magánélet működését is megszabja. A migránskvóta mellett kötelezővé teszik az ízlésfejadagot. Mindenben. Reggelitől reggeliig, müzlitől müzliig. Nem hiszem, hogy a hazai szalonnás tojás, netán a brit bacon-kolbász-tojás-bab breakfast minden világok legtökéletesebb reggeli étkezése lenne. De azt sem gondolom, hogy aki ezt fogyasztja, az fránya jobbikos félnáci, netán macinadrágban londoni munkáslakótelepeken suhogó Brexit-rajongó lenne. A lelkes müzlifogyasztó pedig – természetesen kizárólag laktózmentes tejjel – a tökéletes emberi életforma képviselője. Ha vega vagy, csak demokrata lehetsz!

Azt gondolom, hogy jó dolog kerékpárral munkahelyre járni, de nem hiszem, hogy ocsmány identitászavaros környezetromboló lenne az, aki szerint a bicikliutakat az autó- és közösségi közlekedés reális lehetőségeihez kellene szabni. A munkát most kihagyjuk, az nem liberális kategória.

Piszlicsáré dolgok ezek ugye? És főleg magánügyek. Mint ahogy az is az, hogy milyen zene a trendkövető, mivel lehet indulni a sokszínűséget megmutató Eurovízión, és mivel nem. S este munka után milyen a modern és követendő film vagy színdarab, és milyen az avíttnak kinevezett, mert nem írja át Shakespeare-t vagy Madáchot sms-nyelvre. Egyszerűsíteni kell Jókait is, mert túl sok a tájleírás, Gárdonyi meg ne csatajelenetezzen, elég leírni azt, hogy ki lett végül a befutó, és ki vitte a csajt. Dobó tulajdonképpen ki is húzható, uncsi, vallások közötti feszültséget szító figura, nem beszélve a migránskérdés helytelen kezeléséről. Aki ezt így elolvassa, kap egy szmájlit, és Eger várába is telepítenek egy pár levadászható pokemont. Így a menő.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. augusztus 15. 11:44
Arlet [Hozzászóló kiszűrése] 2016. augusztus 15. 10:19 Ha eltűnőben lennének a liberálisok akkor nem látnánk nap mint nap ezeket a cikkeket, hogy mindig mindenről a liberálisok tehetnek,... Nincsenek eltűnőben, inkább átfestőben vannak, először vörösök voltak, aztán kékek, most éppen zöldülnek... 1993: "..Soros arról beszélt a fiatal (Fideszes) politikusoknak, hogy A VILÁGOT MA A LIBERÁLIS ELIT IRÁNYÍTJA. Igyekezett meggyőzni őket, hogy a liberális megoldásokat és a liberális ideológiát Európa és Amerika egyaránt akceptálja. Azt mondta, hogy Európa elvet mindent, ami keresztény, hagyományos vagy nemzeti. Figyelmeztette vendégeit, hogy a HAGYOMÁNYOS ÉRTÉKEKRE VALÓ HIVATKOZÁSNAK AZ LESZ A VÉGE, HOGY NACIONALIZMUSSAL, FASIZMUSSAL, ÉS ANTISZEMITIZMUSSAL FOGJÁK ŐKET VÁDOLNI...." és milyen igaza lett... hogy honnan tudta, fel nem foghatom.
korona
2016. augusztus 15. 11:24
Fasizmus CSAK Olaszországban létezett. A gyengék összefogása eggyé, mert egy vessző könnyen törik, de sok vessző együtt törhetetlen. Ez a fasizmus lényege. Ebbe belekombinálta a Duce a fele-fele állami és magántulajdon arányát. Azt hiszem, ha mengézzük, a fasizmus alatt Olaszország ÉPÜLT, a munkanélküliség pedig csökkent. Fasizmus Európában máshol nem létezett. És ma sincs. De elfajult liberalizmus annál inkább, ami már inkább libertiánizmus a maga összes romlottságával együtt. De mindenki úgy él, ahogy akar és ahogy tud.
Anti Komcsi
2016. augusztus 15. 10:09
A liberalizmus ugyanolyan mint a fasizmus és bolsevizmus. Az aggresszív törpe kissebbség akaratának a ráerőszakolása a békés többségre.
sztoikus
2016. augusztus 15. 09:57
na, még egy cikkíró, aki nem megy a picsába, hanem itt ostorozza azt, amit ő liberálisnak gondol. Ahány ismerősöm van, annyi fajta liberalizmusról beszélhetünk. De kell a napi két perc gyűlölethez céltábla, ha már gyurcsány nem tényező.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!