Ál-Orbán jár köztünk

2016. augusztus 06. 10:01

Persze nem olyan könnyű a kamuzó ál-Orbánt megkülönböztetni a valóditól. Nem akkora kunszt az ismerős mondatokból jó kis szónoklatot rittyenteni: pár átok Brüsszelre, némi nemzeti melldöngetés, egy-két adoma

2016. augusztus 06. 10:01
Lendvai Ildikó
Népszava

„Persze nem olyan könnyű a kamuzó ál-Orbánt megkülönböztetni a valóditól. Nem akkora kunszt az ismerős mondatokból jó kis szónoklatot rittyenteni: pár átok Brüsszelre, némi nemzeti melldöngetés, egy-két adoma. Kis gyakorlás a tükör előtt, és megy ez bárkinek.

Én is csak akkor jöttem rá, hogy a »Modern Városok«-ban valaki rútul visszaélhetett a kormányfő nevével, amikor a héten egy makulátlan fideszes képviselő bejelentette: vele is szóról szóra ez történt. Néhány pályázó úgy tudta, vele tárgyal, ő meg még nagyobb főnökökkel, és ők kérnek vissza már nem 10, 20, 50, hanem egyenesen 90 százaléknyi kenőpénzt az uniós támogatásból. De nem. Csak »visszaéltek a nevével«, ő maga mondta. Így aztán utána nem is nyomoznak, csak a vesztegetőket csukták be. Rémes, hogy terjed ez a »visszaélős« divat! Hát nem szegény Rogán becsületes nevét is szájukra vették a bűnözők?

Úristen! Szörnyű gyanúm támadt. Lehet, hogy egy egész ál-kormányunk van? Beült a valódinak a helyére, beszél össze-vissza, de egy szavát sem lehet hinni, és a miniszterek szerepét már rég szélhámosok játsszák? Lehet, hogy egy ál-kormány szórakozik ál-népszavazással, aminek csak visszaélnek a nevével? És az ország? Az ország még az igazi, vagy valaki visszaél a nevünkkel?”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 319 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. augusztus 07. 15:47
"pont arról beszéltem, hogy a népszavazás lényege, hogy az olyan seggtitánok is szavazhatnak mint az itt fórumozó haverjaid, mindegy mekkora az IQ-ja. És ez rendben van így. EZ a demokrácia lényege. A szavazat ugyanannyit ér ha egy elismert szakember adja le, vagy ha egy 6 osztály szobanáci." Értem én, de azért megkérdezem milyen nagyszerű dolgot csináltatok ti zseb bolsevik zseb zsidók az elmúlt 70 évben azon kívül, hogy elvettétek a nagyfater földjét, a nyugdíjamat a felére reformáltátok és csináltatok 22.000 milliárd adósságot és egymást tüntettétek ki a kibaszott magas IQ-tok miatt. Persze, ha úgy vesszük ez is egy eredmény.
Mekk Kelemen
2016. augusztus 07. 13:53
No akkor tudod-e, hogy akkor is kell energia, ha nem süt a nap?
lajkakutyus
2016. augusztus 07. 12:05
Ezek a kivénhedt bolsik nem veszik észre, hogy bármihez (témához) érnek, az (számukra) szarrá változik? Na persze, ez nem baj...:-)))))
NewHorizon
2016. augusztus 07. 11:59
„Kis gyakorlás a tükör előtt, és megy ez bárkinek.” A liba magából indul ki, úgy látszik ezért megy neki ilyen jól a kamuzás. „Úristen! Szörnyű gyanúm támadt.” Lehet, hogy rajta kivül van valahol egy ál Lendvai „kamuzó” is, aki sorozatban még hülyébb cikkeket gyárt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!