Az éjszakai járatok legendája

2016. augusztus 19. 15:18

Elég fura volt az éjszaka Törökországból Kölnbe migránsokat szállító repülők története, sokan mégis hihetőnek tartották. Már mindent kinéznek a döntéseit az emberek feje fölött meghozó német kormányból.

2016. augusztus 19. 15:18
Dieter Stein
Junge Freiheit

„Augusztus elején számtalanszor felhívták a figyelmünket az állítólagos, éjszakánként Törökországból és a Közel-Keletről a köln-bonni repülőtérre tömegesen menekülteket szállító repülőjáratokra, amelyekről a közvélemény mit sem tud. Elég fura volt a történet, sokan mégis hihetőnek tartották – méghozzá azért, mert már mindent kinéznek a döntéseit az emberek feje fölött meghozó német kormányból.

Azon nyomban küldtünk is egy riportert a köln-bonni repülőtérre, hogy egy éjszakán át figyelje, mi játszódik le a helyszínen. A kutatás eredménye: ebben a sztoriban semmi nincs. A bonni repülőtér évek óta központi elosztóhelye az olcsó török fapados chartergépeknek, akik a legolcsóbb éjszakai repülési díjakat kihasználva gazdaságos nyaralást kínálnak ügyfeleiknek a török riviérán. Miután közzétettük felvilágosító cikkünket, sok pozitív visszajelzést kaptunk érte. Egyesek számára azonban mi magunk is a »hazug sajtó« részévé váltunk, hiszen kilyukasztottuk ezt a szép lufit.

Mi a történet tanulsága? Az újságírásnak vissza kell nyernie az olvasók bizalmát. Kötelességünk utánajárni a pletykáknak, az utolsó szóbeszédnek is, ha az közérdekű. A valóságot kell megírnunk, amit sem előítéleteink, sem egy bizonyos hangadó politikai osztály elvárásai nem befolyásolhatnak. De saját olvasóink szája íze szerint sem szabad fogalmaznunk. Higgyék el, meg fogják ezt becsülni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2017. március 21. 13:49
A sajtó nem a tájékoztatásról, hanem a pénzről, hatalomról és az érdekekről szól. Tehát gyakran hazudik. A ballib sajtó meg szinte mindig. Ez így meg évtizedek óta. A "fejlett nyugaton" is. Érthető, hogy a gondolkodó elmerek nem hisznek nekik. Felmerül persze a kérdés, hogy kinek hihetünk? Na, ez az, amire nem nagyon van jó válasz.
atila68
2016. szeptember 05. 20:53
Egyszerűbb lett volna online lekérni a kölni érkező forgalmat. Igaz, az nem napidíjas.
thymian
2016. szeptember 05. 13:03
Persze, a migrókat először elviszik egyet nyaralni, majd utána szállítják Kölnbe. Miért pont Antalyából indulnának? Valaki minap betett egy másik linket, amin szerepeltek a járatok Antalyából Kölnbe.
Csigorin
2016. szeptember 03. 15:34
A szomoru az, hogy tenyleg kinezik ezt az emberek a kormanyzatbol. Ennyire elvesztette az emberek bizalmat az akaratukat semmibevevo, velemenyukre fittyet hanyo, de magat demokratikusnak hazudo EU-vezetes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!