Bevallom, eddig nem szimpatizáltam a ligetvédőkkel

2016. július 07. 19:37

Akire a hatalom olyan aljas eszközökkel száll rá, hogy kopaszokkal zaklatja és a haveri sajtón keresztül drogos hippinek állítja be, az a barátom akkor is, ha nem értek vele egyet.

2016. július 07. 19:37
Tomanovics Gergely
Greyhound 3.0

„Mert bár a korrupció és Orbánék megalomániája felbassza az agyam, de ez az egész ligetes balhé arra volt eddig kihegyezve, hogy kivágnak pár nyamvadt fát, amit őszintén leszarok, ha valami szebb lesz a helyén: legyen az újabb fa, vagy akár épület. Eddig is voltak épületek a Ligetben (szinte kivétel nélkül vállalhatatlan állapotú romhalmaz mind, amit már 10 éve el kellett volna dózerolni) és ha lehet hinni a terveknek, akkor összességében nem lesz (sokkal) több, marad ott még elég zöld bőven. A város az már csak egy ilyen dolog: főleg épületekből áll, itt-ott kis zölddel tarkítva. A Városliget, ahogy eddig kinézett, egy hányinger: ha zöldbe vágytam, előbb jutott eszembe a Hajógyári- vagy a Margitsziget, de még talán Mátrafüred vagy az osztrák alpok is, mint a Városliget nevű ótvar hányadék. Régóta ráfért a felújítás, szerintem ezt senki nem vitathatja.

Másik dolog: azon kevesek közé tartozom, akik kifejezetten kedvelik a merészen modern, XXI. századi épületeket. Az 56-osok terén a parkoló helyére tervezett, félig a föld alá süllyesztett »banán« (nem jut most konkrétan eszembe, hogy mi annak a neve) például szerintem vadállat jól néz ki, az @eugeniovonsavoy múlt heti posztjában látható látványtervek alapján a Közlekedési Múzeum is az épülethez méltó régi-új külsőt kap.

A Magyar Zene háza érdekes elképzelés, kicsit elütni látszik a tájtól, de a Pecsánál vagy a Hungexpo-romoknál biztosan nem lehet rosszabb, és kurvasok fa marad így is körülötte. Egyébként nagyon szeretném, hogy ha még az én életemben eltörölnék a magasságplafont, és legalább a 250 méter magas bécsi Duna-toronyhoz hasonló valami épül Budapesten, mondjuk Kelenföld-Csepel térségében, ahol senkit nem zavar, viszont gyönyörű naplemente-néző hely lenne a Gellért-heggyel a háttérben. Európa minden nagyvárosban találnak helyet ennek, és 100 év múlva a mai épületek lesznek a kor lenyomatai, nem lehet folyamatosan a múltban élni. A belvárosban éktelenkedő szocreál (jó, tudom, posztmodern) betonförmedvényeket viszont egytől-egyig ledózerolnám, a kossuth téri MTESZ székház eltűnése után szívesen látnám a szent istván téri panelhányinger pusztulását is. Inkább legyen a helyén fa.

TL;DR: alapvetően a Liget-projekt MELLET lennék. Viszont.

Akire a hatalom olyan aljas eszközökkel száll rá, hogy kopaszokkal zaklatja és a haveri sajtón keresztül drogos hippinek állítja be, az a barátom akkor is, ha nem értek vele egyet. Ha a Liget projekt támogatói érvek helyett ilyen eszközökhöz nyúlnak ahelyett, hogy értelmesen megpróbálják elmagyarázni a koncepciót, ott valami bűzlik, így viszont senki egy kézzel ne nyúljon a Ligethez. Majd ha el tudják mondani legalább azt, hogy ki, mit, miért és mennyiért, akkor talán a ligetvédő »hippik« és én is megnyugszunk, addig meg inkább maradjon a Liget ugyanaz a másnapos hányás a város testén, ami eddig is volt - az legalább ingyen van, és nincs belőle vita. Legfeljebb ugyanúgy messzire kerülöm a környéket, mint eddig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. július 08. 22:13
- Kereszthalál? - Igen. - Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. http://www.kepfeltoltes.hu/160707/aaakereszthal_l_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Minek ehhöz háromszáz rendőr, idióta?
kurbitalis
2016. július 08. 19:32
Ezek CSAK anarchiát akarnak! Semmi mást! Erről szólnak a vándortüntetéseik, a nemzetközi anarchistákkal együtt végrehajtott műbalhéik. A szolgálatok, az ügyészség ilyenkor hol van?4 Nyaral? Le kell kapcsolni a szervezőket és hűvösre tenni őket néhány évre. Ilyenkor, 40 fokban még jót is teszünk velük.
kurbitalis
2016. július 08. 19:30
Seggfej! Ki nem emlékszik a 2006-os, gempáért gyújtogató, követ dobáló provokátorokra?! Franciaországból importálnak kipróbált anarchistákat, hogy kisebb fajta polgárháborút szítsanak? Már a rendőreinket is megtámadják, a következő az autók felgyújtása lesz?! Ez nem Franciaország, itt előbb-utóbb úgy ki lesztek innen vágva, mint a macska, mikor bent ment ki...
cutcopy
2016. július 08. 13:08
"naplemente-néző hely lenne a Gellért-heggyel a háttérben" Azt én is megnézem Csepelről ahogy a Gellért-hegy előtt le megy a nap, de azon vitatkoznék hogy kopaszokat küldtek e a ligetvédőkre vagy ligetvédőket az építkezésre..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!