Ez volt az MSZP elnökválasztásának tétje

2016. július 01. 10:53

Továbbra sem megoldott, hogy az MSZP-nek legyen elegendő nagyságú szervezeti lefedettsége.

2016. július 01. 10:53
Policy Agenda
Policy Agenda

„Az MSZP hétvégi kongresszusa a konkrét személyeken túl első látásra arról szólt, hogy a más baloldali pártokkal való együttműködés kapcsán milyen aktivitást fejtsen ki a párt. Véleményünk szerint bármennyire úgy tűnt, hogy a megválasztott elnök erősen nyitott a DK-val való együttműködésre, míg a korábbi elnök tovább járta volna a párt saját önálló útját, valójában nem ezen múlik a történet.

A jelenlegi erőviszonyok, a választási szabályok, és a többi párt politikai logikája miatt a koordinált listaállítás az egyetlen lehetséges út. A kérdés talán abban lehetett csak, hogy ennek kimondása mikor történik meg az MSZP, mint legnagyobb baloldali párt részéről, és mikor teszik meg az ezzel kapcsolatos szervezeti lépéseket.

Valójában az időzítés kérdését sem az MSZP elnöke (bárki is legyen) dönti el, hanem az, hogy mi a koordinált együttműködés megvalósításának módja. Ha a tárgyalóasztal melletti, az nyilván tágítja az időhorizontot, ha az előválasztás lenne, akkor az minimum félévvel előrébb hozza.

A választások előtt két évvel látványos politikai fordulat egyik pártelnök-jelölttől sem volt várható, ezért ebből a szempontból talán kevésbé fontos pártelnök személye.

Sokkal inkább fontos kérdés, hogy a kötelező házi feladatot, azaz a szervezeti felkészülést ki tudja jobban megvalósítani. A pártelnök-jelöltek által közöltek alapján látszik, hogy továbbra sem megoldott, hogy az MSZP-nek legyen elegendő nagyságú szervezeti lefedettsége. Nem képes a párt minden településen ott lenni, és még egy népszavazási aláírásgyűjtési akció is komoly szervezeti kihívást jelent.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. július 02. 09:29
""a megválasztott elnök erősen nyitott a DK-val való együttműködésre,"" És beolvadnak a dinkába???
Egri Marika
2016. július 02. 09:19
Jó lenne, ha nem lenne igazam. Sajnos úgy látszik, hogy az együttműködés a DK-val fog menni. Ismerve Gyurcsány erőszakos, cinikus hataloméhes természetét, egy félév múlva átveszi a baloldal felett a hatalmat és ott fogunk tartani ahol 2009-ben. Az Orbán gyűlölet ide fog vezetni. Jön a több kulcsos Szja, még több lopás, még nagyobb pénzköltés, az olimpiának annyi, de migránsok lesznek mindenhol.Ha elfogy a pénz jön az IMF hitel. Remélem nem lesz igazam. Molnár Gyula lesz olyan erős, hogy nem engedi ki kezéből a baloldalt.
balbako_
2016. július 02. 07:28
Kevés párt volt a magyar történelemben amelyik ilyen mélyen beágyazódott a társadalomba. Mindenütt a legkisebb faluban is voltak megbízható - és túlfizetett - elvtársaik. Ezt élte föl Horn, Medgyessy,Gyurcsány és Bajnai. Ezt a folyamatot visszafordítani már nem lehet.
peninsulavaldes
2016. július 01. 22:03
francokat,az mszp ne álmodozzon hanem dolgozzon,tanuljon meg kommunikálni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!