Migráncsok lakják

2016. július 23. 13:51

A honi hatóságok és a közvélemény utálatkapacitása is véges, nem tud egyszerre egynél több társadalmi réteget ugyanazzal az intenzitással megvetni és gyűlölni.

2016. július 23. 13:51
Megyesi Gusztáv
Népszabdság

„Migránsok és hajléktalanok verekedtek össze a franciaországi Caenban – jelentette az AFP hírügynökség, az összetűzés során egy szomáliai férfit meg is öltek, holttestére egy csatornában leltek rá. A városi ügyész elmondta, hogy már hetek óta tart a háború, s nem is várható, hogy véget ér, a migránsok és a hajléktalanok ugyanis egymás mellett élnek a Victor Hugo csatorna partján. (...)

Mi több, a környék lakói is hirtelen megértők lettek velük szemben, elvégre mégiscsak a mi hajléktalanjaink, s egyáltalán: ne idegenek szemeteljenek a mi közterünkön, s piszkítsanak a bokraink tövébe, mintha az nem volna mindegy. Ez más oldalról nézve viszont igen reménykeltő, mert azt mutatja, hogy a honi hatóságok és a közvélemény utálatkapacitása is véges, nem tud egyszerre egynél több társadalmi réteget ugyanazzal az intenzitással megvetni és gyűlölni.

Hanem mi lesz később? A kérdés nemcsak azért időszerű, mert a magyarok miniszterelnökét ismerve még az is elképzelhető, hogy hirtelen irányváltással, jól felfogott érdektől vezérelve kompromisszumot köt az unióval, és nagy kegyesen beenged az országba hatszáz migránst mintegy kvótaszerűen, a kvóta szót, persze, még véletlenül se kiejtve a száján, ám most nem erre gondoltunk. Hanem, hogy újabb konfliktusforrások adódhatnak. Most már hetente jelennek meg olyan hírek, hogy a Magyarországon dolgozó különféle külföldi vállalkozások százával hoznak be Mexikóból, Ukrajnából, Oroszországból vendégmunkásokat, mert itthon már nem találni szakképzett munkaerőt. Legutóbb Nógrádban egy gyártulajdonos nepáli vendégmunkásokat ígért, ami jelenleg még kuriózumnak számít, viszont a gyáriparosok szövetsége már 250 ezer külföldi szakmunkás behozatalát kéri a kormánytól, és a hozzáértők szerint a folyamat megállíthatatlan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2016. szeptember 08. 08:30
Megyesi Gusztáv! Nem mese, egy a sokból honi történet haldokló faluból, ahol népszámláláskor a lakosság 10 %-a vallotta magát cigány nemzetiségűnek, akik valójában 20 %-nál is többen vannak: Fiataljaik a közút teljes szélességében akadályozzák a közlekedőket. Idős férfi leszáll kerékpárjáról szó nélkül, hogy kikerülje őket és elkerülje a kellemetlenséget. Erre a reakció a piszkos magyarozás, fényes nappal. Vagy: az anya rászól óvodás gyerekére, hogy ne köszönj a magyarnak. Sötétedés után nem ajánlatos utcára sem menni, tegyék csak próbára magukat! És nem is migránsok!
nemecsekelek
2016. szeptember 07. 19:35
Egy lófaszt jársz te ide szórakozni. Csak a butaságodból és a gyávaságodból eredő frusztrációd engeded itt ki. Elbújsz a nick mögé és mindjárt egyenrangúnak képzeled magad az emberekkel te neadnder-völgyi ökör. Ezért nem vagy képes másra csak trágárságra. Meg jelezve, hogy milyen lezseren kezeled a félelmed, a kisebbrendűségi komplexusodat nyomod a ')' emotikont tucatszám. Fordulj orvoshoz te homár.
írmag
2016. augusztus 26. 23:52
Habuszti "Guszti nem fél Lucifertől!"
Peter8811
2016. augusztus 24. 08:13
A zsidóknál ez a megtiszteltetés jele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!