Helyettünk-hősök

2016. július 03. 12:24

Én is aláírtam mindenféle petíciót, részt vettem demonstrációkon, de ha most ott is lettem volna, valószínűleg nem mászom ablakba vagy tetőre. Ebben a korban elég hülyén festenék forradalmárként.

2016. július 03. 12:24
Lendvai Ildikó
Népszava

„Érthető. Nem érünk rá mindnyájan éjjel-nappal odakint táborozni, átlagpolgár nemigen láncolja magát semmihez, nem mászik fel a kémény tetejére, hogy onnan buzdítsa a többieket. Mi nem vagyunk rasztahajú énekesek, ez nekünk túl sok. Több tízezred magammal én is aláírtam mindenféle petíciót, részt vettem demonstrációkon, de ha most ott is lettem volna, valószínűleg nem mászom ablakba vagy tetőre. Ebben a korban elég hülyén festenék forradalmárként. Tuti, hogy lepotyogtam volna, tűzoltók és rendőrök nélkül is. Arra meg végképp nem vágyom, hogy kipróbáljam: töri-e az ember csuklóját a bilincs, és milyen az éjszaka egy kórház zárt osztályán.

Csinálja inkább Komáromy Gergely, ő úgyis olyan hippis. Aki ugyan a végén önként lemászott, de az ígéretek ellenére mégis leteperték, és úgy téve, mintha nem tudnák, mit keresett a magasban, öngyilkosjelöltként vitték a pszichiátriára. (»Száll a kakukk fészkére a Ligetben« - írta egy internetes portál.) Vagy csinálja tényleg Piedone.

De kellett valaki, aki nem hagyja elsunnyogni: az új Közlekedési Múzeum alatt 8000 négyzetméteres mélygarázs, 9000 négyzetméteres föld alatti kiállítóterem, mellette meg valami hivatal csodapalotája épül. A sok földbe épített betontól megváltozik a talaj vízáteresztő képessége, a kivágott fák mellett mások is elpusztulhatnak. Sándor Mária is helyettünk lett hős. Ő is „kiállt a kéményre”, muszáj volt figyelni rá, mint egy sudár fekete felkiáltó jelre. Könnyen eltalálható célponttá vált. Hiába a munkaerőhiány, szakmájában nem kapott állást, társait fenyegették. Már halálosan kimerült, remeg a hangja, könnyen elsírja magát. Ilyenkor örül csak igazán a média: »Hú, de hiteles!« Mi meg ülünk a tévé előtt, és nézzük, ropit rágva, mint a moziban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2016. július 04. 13:32
A forradalmár, még, ha téves eszméért küzd is, valamennyire tiszteletreméltó. Te soha nem voltál forradalmár, csak egy elnyomó rendszer haszonélvezője voltál. Anyagi javakért csatlakoztál a kommunistákhoz. Az útszéli szexmunkás tisztességesebb!!
pollip
2016. július 04. 07:28
Hazaért már a pride-ról? :-))))
javellino
2016. július 03. 22:16
Jól van Nunuska ! Értem én, hogy zavar a korod, zavar hogy vén szipirtyó lettél, dacára a sok kezelésnek. Inkább ábrándozz a régi VIT-ről. Tudod ahol rendesen kisámfáztak, és te mint jó kommunista honleány....Honleány ? ! Mezei komcsi liba, akinek a jó állás mellet jutott némi kubai bré is. Szar ügy, de a fentiekre már hiába is ácsingózol, a legvérmesebb kecskebaszó, nigger idióta is inkább átúszná a tengert, hogy veled legyen.....
hátakkor
2016. július 03. 22:00
Ildikó néni a ma még élő kommunizmus. Posztkomcsi. 19 utàn nem úszta volna meg ennyivel. Fletó visszahozatala szottyasztott csirkéért mester csel volt. Tanítani fogjàk a párt történelemben. Hogy Gabikàt is apportálta az Fletó nagy formátumát igazolja. Felkészül Vona Gábor
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!