Kalandorok kíméljenek!

2016. július 07. 13:21

Az elmúlt napok fejleményei után ezt a kikötést is nyugodtan beírhatnák a brit vezető politikai pozíciók álláshirdetéseibe.

2016. július 07. 13:21
Heckenast László
Messzelátó blog

„Az elmúlt napok fejleményei után ezt a kikötést is nyugodtan beírhatnák a brit vezető politikai pozíciók álláshirdetéseibe. Mert bár az EU-ból való kilépést támogatók megnyerték a június 23-i népszavazást, és a politikai vezetők sorra hangoztatták, hogy a nép akaratát tiszteletben kell tartani, a sorozatos lemondások után lassan úgy tűnik, nem lesz, aki kiléptesse a szigetországot az Unióból.

David Cameron azzal ígérte be, majd írta ki a referendumot, hogy bármi lesz is az eredmény, megválasztott miniszterelnökként ő fogja végrehajtani a többségi döntést. Ehhez képest már alig néhány órával az eredményhirdetés után bejelentette, lemond a miniszterelnökségről, és még a kilépés folyamatát beindító 50. cikkely érvénybe léptetését is utódjára hagyja. A lemondás nehezen értékelhető másként, mint a kalandorság megnyilvánulása, ugyanis ha az eredmény meglepő volt is, maga a népszavazás nem váratlan fordulatként érte a miniszterelnököt, nem is kívülről kényszerítették rá, de még csak a pilátusi »disclaimer«-t sem fűzte hozzá, mondván az euroszkeptikusoknak, hogy ha ezt akarjátok, teljesítem a követeléseteket, de mosom kezeimet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2016. július 07. 19:13
Cameron magára vette az eredményt, pedig az EU-s bagázsnak kellett volna, Johnson meggondolta magát (a Macbeth-i párhuzam jó:), én megértem mindkettőt, de elítélem, Cameron-t jobban mint Johnson-t. Farage soha nem volt kormányközelben, furcsa, hogy most lemondott, de semmi befolyása sem lenne a kilépés folyamatára. A "süllyedő hajó" stb., szvsz sértő akármelyikre, az EU süllyedése viszont nyilvánvaló.
Senye Péter
2016. július 07. 18:14
Nehezen áttekinthető a brit politikai helyzet, de az csak az EU politikájának tükröződése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!