A jogállamnak fuccs

2016. július 18. 09:14

Erdogan mostantól jobban retteghet, mint korábban, és ez teheti őt végképp zsarnokká. A puccsistáknak ennyit sikerült elérniük.

2016. július 18. 09:14
Gergely Márton
Gergely Márton
Népszabadság

„A török államfő hatalma annak ellenére erodálódott, hogy nemrég szerzett engedélyt mondvacsinált perek alapján a kellemetlenné váló parlamenti képviselők eltávolítására. Erdogan igen is verhető volt demokratikus eszközökkel, ám a puccs most ezt a népszerűségvesztést is megállította.

Ami most következik, könnyen megjósolható, és még érhető is. Egy államhatalom, amely saját fegyveres erőin belül keresi az árulókat, és minden struktúrában azok megbújó segítőit és szimpatizánsait véli felfedezni, paranoiássá válik.

Demokratának lenni annyit tesz, mint nem félni – tudjuk mi Bibó Istvántól. Erdogan mostantól jobban retteghet, mint korábban, és ez teheti őt végképp zsarnokká. A puccsistáknak ennyit sikerült elérniük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2016. július 18. 20:20
Szerintem a főtörök, pontosan felmérte az EU lényegét, ahol a jogállamiságnak nyoma sincs. Csak egy buktatója van: a halálbüntetés. Láthatóan az EU-görények is csak ebben a témában füstölögnek. A többi nagyjából OK, befogadható.
red label
2016. július 18. 20:04
A Köcsög rádió szóvívője ez a hapi? vagy tévedek?
csurcsányi
2016. július 18. 12:52
Ha sikerül a pancser puccs akkor Törökország jogállam lett volna
balbako_
2016. július 18. 09:58
Hacsak nem maga Erdogan mester szervezte a pancser puccsot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!