A Kossuth Rádió elemzői szerint még Schiffer András lemondása mögött is Soros áll

2016. június 02. 07:26

Unalmasan indult a hét, hisz nem nagyon volt kire rásütni a Soros-bélyeget. Egészen addig, amíg Schiffer András be nem dobta a törülközőt.

2016. június 02. 07:26
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Kettős Mérce

De persze Fodornak az ilyen apróságok meg se kottyannak, halad tovább az összeesküvés-elméletben: előcitálja a 2014-es választások előtti, zavaros időszakot, amikor az LMP is átélt már egy nyomást, Bajnaiék irányából, akik megpróbálták őket beterelni a baloldalon alakuló összefogásba. Schiffer akkor ellenállt, az LMP azonban értékes embereket vesztett, akik Karácsony Gergővel az élen kiváltak a pártból, és megalapították a PM-et. Az analógia nem kicsit sántít: az LMP akkor kettészakadt, erőforrásai pedig megoszlottak. Most ugyan Schiffer kivált, de ez korántsem jelenti a párt halálát, nyilván lesz élet utána is.

De hát persze a nagy kérdés még a logikai bukfencek után is az: kinek állt ez érdekében? Ki volt az, aki az LMP-ben ekkora zavart volt képes okozni?

»Külső aktorok, és itt Soros Györgyre is nyugodtan lehet gondolni« – magyarázza el azonnal Fodor, honnan indul a támadás, és »az a céljuk ezeknek az aktoroknak, akár belföldön, akár külföldön értelmezzük őket, hogy minél kevesebb alternatíva legyen a szavazólapokon, amely megosztja a kormány elleni szavazatokat.«

Tádámm.

Schiffer András tehát azért mondott le posztjáról, és hagyta maga mögött az LMP-t, amelyet egyszer már a sorosista bagázs megpróbált maga alá gyűrni, nehogy még egyszer át kelljen élnie ezt a szégyent. Sorosék pedig dörzsölhetik a markukat, mert sikerült a szavazólapról kiiktatniuk egy olyan pártot, amely egyértelműen a Fidesz leszakadó szavazóit szipkázta föl eddig. Ördögi tervnek hangzik, még logikusan is van felépítve első hallásra. Kár, hogy itt megint csak tiszta agyrémről van szó: hisz azt ugyan a lőtéri kutya se állította, hogy attól, hogy Schiffer kivonul a politikából (a fontorlatos Soros György nyomására), attól az LMP megszűnne létezni, és szavazólapokon szerepelni...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. június 02. 17:30
ISTENEM!!! A Nézőpont intézet (a kormány seggnyaló pénznyelője) tényleg tényező lett szakmai szinten??????????? Alja szerencsétlen gyökerek mint mérvadó szakemberek? Kurvamélyen vagyunk....
catalina9
2016. június 02. 11:30
pollip [Hozzászóló kiszűrése] 2016. június 2. 09:10 "Szerintem kár volt megszólalnia, a tegnapi hatás jobb volt. Magyarázta a bizonyítványt." Nagyon gyenge volt.
h.kovacs
2016. június 02. 10:49
a kossuth rádió elemzői mögött putyin áll
pollip
2016. június 02. 09:10
Ma reggel hallgattam Schiffert. Szerintem kár volt megszólalnia, a tegnapi hatás jobb volt. Magyarázta a bizonyítványt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!