Igen a német zászlókra!

2016. június 16. 20:19

A fekete-vörös-arany színeket ketten utasították el: a német császár birodalma és Adolf Hitler. Ezt a zöld ifjúság ugyanúgy észben tarthatná, mint Angela Merkel.

2016. június 16. 20:19
Bernd Lucke
Facebook

„Ma este másodszorra játszik nemzeti tizenegyünk a labdarúgó Európa-bajnokságon. A szurkolói övezetek ismét fekete-vörös-aranyban fénylenek majd, Önök közül bizonyára sokan saját házukra vagy autójukra is kitették a német zászlót. És így is van jól! Utasítsuk el világosan azok nézeteit, akik feszültséggel viszonyulnak nemzeti színeinkhez és legszívesebben elsüllyesztenék valahova mélyre őket.

A fekete-vörös-arany a 19. századi demokratikus mozgalom jelképe, ezek az 1848-as restauráció, autokrácia és cenzúra elleni forradalom színei. Ezek voltak a Paulskirchében zajló nemzetgyűlés színei Németország első demokratikus alkotmányával, ezek voltak a Weimari Köztársaság színei 1933-ig, és ezek Németország színei 1945 óta.

A fekete-vörös-aranyat ketten utasították el: a német császár birodalma és Adolf Hitler. Ezt a zöld ifjúság ugyanúgy észben tarthatná, mint Angela Merkel, aki a 2013-as választások éjszakáján elvette egy ünneplő párttársa zászlóját, és kamerák tüzében beledobta egy papírkosárba. A kancellár akkori tette politikájának szimbóluma, amely túl gyakran feledkezik meg Németország érdekeiről. Habár az Európa-bajnokságon előbb vagy utóbb fel fog tűnni a tribünön, az még sosem sikerült neki, hogy Németország érdekeit képviselje az európai politika színpadján.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapestbar
2016. június 17. 10:43
Szerintem Merkel nagyon is a német érdekeket nyomja le a többi EU-tagállam torkán azzal, hogy ez csak egy szűk nagytőkés német csoport érdeke és nem a többségé. Ettől még a német cégek gazdasági érdekeit képviseli eltaposva minden más országot. A jelenlegi demokrácia önellentmondása: elméletileg a néptől kapják a képviselők a mandátumukat, azonban a megszerzéséhez szükséges pénzt a politikai befolyást vásárló cégektől...
kurbitalis
2016. június 17. 08:30
Nálunk meg Sólyom László köztársasági elnök tiltotta ki a nemzet zászlót a köztársasági elnöki hivatalból. Sólyom kampányát a szintén zöld, TASZ-os Schiffer vezette, akit most minden valószínűség szerint azért távolítottak el a napi politikai életből, hogy felkészítsék a köztársasági elnök-jelöltségre. Schiffer még Göncznél és Sólyomnál is súlytalanabb pojáca, de annál veszélyesebb, sunyi, alattomos zöld libbancs.
Senye Péter
2016. június 17. 06:54
Igazából nincsenek német nemzeti színek. A fekete- fehér-vöröst a porosz lobogóból, a fekete-vörös-arany változatot meg a német-római birodalom császári jelképéből származtatják. https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9metorsz%C3%A1g_z%C3%A1szlaja
Litbarski
2016. június 17. 00:32
"A fekete-vörös-aranyat ketten utasították el: a német császár birodalma és Adolf Hitler." Az Afd-től persze, hogy ezt kapjuk: a Führert és a császárt mocskolják. Lucke, Lucke ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!