A nagy arkánum litániái

2016. május 27. 12:58

Szóval tökmindegy, hogy őszödi beszédet vagy évértékelőt vagy sértettségtől csöpögő videót vagy péntek reggeli Népszabadság… hopp Kossuth rádió politikai félórát hallunk, azok csak a birodalmak lakóinak szólnak, nem nekünk.

2016. május 27. 12:58
Csarnó Ákos
Reflektor

„Amikor Gyurcsány Ferenc előadta a beszédet 2006-ban, két forgatókönyv lehetett a szeme előtt. Az egyik szerint a frakciójának beszélt és valamelyik ellensége szivárogtatott. Ezt a forgatókönyvet nem lehet úgy értelmezni, hogy az ország népéhez szólt, ugyanis belső anyagról, a frakciónak szóló varázsigéről volt szó. Értem, hogy volt benne pozitív elképzelés, de akkor sem igaz, hogy a néphez intézte volna, mint ahogy később kapott egy ilyen magyarázatot. A másik forgatókönyv szerint tudta, hogy ki fog szivárogni. Akkor meg a minapi videójában akár fel is köphetett volna és aláállhatott volna, kábé ugyan azt érte volna el. Ugyanis ebben az esetben sem volt egyenes sem a szocikkal, sem Magyarországgal. Mindkét esetben arra az emberi magatartásra játszott, hogy ugyan ő hazudott, csalt meg lopott, de ami most van az annál sokkal durvább. Ötször… Ötvenszer… Ezerszer… Így próbálja meg relativizálni az ő ideje alatt elkövetett lenyúlásokat. Nekem ugyan senki nem fogja megmagyarázni, hogy a kis lopást semlegesíti, mi több felminősíti más sokkal nagyobb lopása! Ez a sunnyogás receptje. A hívek viszont hajlandóak elfogadni ezt a játékszabályt.

De rögtön itt érkezik csataménen a másik aljasan cselekvő. Orbán Viktor már réges-régen lemondott az ország és a szavazók egy részéről. Ő már csak a birodalmának lakóihoz szól, a szavazatmaximalizálás lebeg a szeme előtt, teljesen hidegen hagyja az, hogy esetleg mit szólnak a birodalmán kívül élők. Az ellenséget le kell győzni, a többieket minél nagyobb arányban el kell idegeníteni a politikától. Végletekig fanatizált, ellenben zsolddal igazán alaposan kitömött csapatait vezeti a csatákba, csilingel a háttérben az aranyeső hangja, gyorsan emelkednek a szintek, úgymond megy a tápolás. A hívek pedig hajlandóak elfogadni a játékszabályokat.

Szóval tökmindegy, hogy őszödi beszédet vagy évértékelőt vagy sértettségtől csöpögő videót vagy péntek reggeli Népszabadság… hopp Kossuth rádió politikai félórát hallunk, azok csak a birodalmak lakóinak szólnak, nem nekünk.

Mert ezek ketten amúgy lejattoltak. A két vezér – ne feledjük a régi rendszer két legfőbb vezére – érdekelt a hatalmának, birodalmának fenntartásában. Ezért addig maradhatnak csak, amíg van közös ellenség és amíg a hívek fenntartják a rendszert  és az égbe szállnak a litániák. A végletekig fanatizáltak nem akarnak tudomást venni arról, hogy ideje végre kilépni abból a rohadt Warcraftból, vagy a Heroes-ból és elkezdeni végre valódi dolgokkal foglalkozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Malcolm Reynolds
2016. május 27. 16:30
Airun al Marem érti csak igazán a nagy árkánum litániáit:)))
kjkj945
2016. május 27. 16:17
Arkánum titkos szer; csodagyógyszer litánia hosszú ismételgetés, unalmas felsorolás; vég nélküli siránkozás, panaszkodás csá lump!
di maggio
2016. május 27. 14:10
Jöhetnének a Demszkyk meg a Magyar Bálintok,ugye?
Héja
2016. május 27. 13:53
Egyszerű vagy Ákos, mint a faék. Ennek ellenére nem veled támasztanám ki az ajtót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!