Portugália
ÉLŐ
Cseh Köztársaság

Hét mondat az unióról

2016. április 19. 08:42

Jó, hogy van Európai Unió, igaz, olykor a legkisebb rossznak tűnik, és amúgy sem ártana rendesen megreformálni a működését.

2016. április 19. 08:42
Zsebők Csaba
Európai Demokraták

Jó, hogy európai demokrata helyett európai magyar demokratának is nevezhetem magam.

Jó, hogy Európában viszonylag szabadon tud mozogni ember és áru, noha mostanság nem ritkán visszaélnek mindezzel.

Jó, hogy a határon túli magyarsággal egyre könnyebb a kapcsolattartás, azonban kulturális autonómiájuk, és az általuk lakott területek fejlesztése jellemzően „nagyon nem az igazi”.

Jó, hogy az emberi jogokra sok szem figyel a közös európai hazában, ám gyakran túlteljesítéssel találkozhatunk.

Jó, hogy kapunk fejlesztési pénzeket, bár „piac” mivoltunk miatt nem kevesen ezt természetes ellentételezésnek is érezhetik, miközben egyáltalán nem mindig sáfárkodunk kiválóan e summákkal.

Jó, hogy együtt vagyunk az unióban keletiek, nyugatiak, északiak, déliek, de baj, hogy még mindig nem igazán ismerjük és értjük egymást.

Jó, hogy van Európai Unió, igaz, olykor a legkisebb rossznak tűnik, és amúgy sem ártana rendesen megreformálni a működését.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. április 19. 12:08
"Jó, hogy együtt vagyunk az unióban keletiek, nyugatiak, északiak, déliek, de baj, hogy még mindig nem igazán ismerjük és értjük egymást." Talán mert semmi közünk hozzájuk és viszont. Csak mert egy földrészen vagyunk az még messze nem elegendő indok a közös birodalmi léthez. Ennyi erővel Izraelt, Szaúd-Arábiát, Indiát, Vietnamot és Japánt is egy unióba lehetne terelni, hátha jobban megismernék és jobban megértenék egymást.
Akitlosz
2016. április 19. 12:05
Nem jó.
Antigoné
2016. április 19. 10:39
Ezen az oldalon (Európai Demokraták) ritka korrekt vélemény, még ha kissé szépít is.
áfonya
2016. április 19. 10:37
No ezt vajon látták az EU genny politikusai meg a mammamerkel ?? És hazánkban a migrácssimogató hazaárulók ??? És azok akik nem azonnal vágják ki hazánkból ezeket a rohadék lárvákat ??? Nem értem mi a szarra várunk még ??? Kimondta a gennyes hogy miért jönnek !!! http://meteon.org/2016/04/19/ujabb-bizonyitek-hogy-nem-menekultek-hanem-megszallok-jonnek-figyeld-a-migrans-valaszat/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!