Zseniális idióták és idióta idióták

2016. április 19. 17:34

1. Orbán miniszterelnök kormányzási képességei jelentéktelenek, ám taktikai tehetsége páratlan; 2. az MSZP pusztán „politikai terméknek” tekinti ún. baloldaliságát, 3. az ellenzék mint olyan, a maga egészében tök reménytelen.

2016. április 19. 17:34
Tamás Gáspár Miklós
hvg.hu

„Amilyen idióta volt a boltbezárás, olyan zseniális volt ez az – egyébként várható és voltaképpen elég primitív – húzás, amellyel újra fény derült néhány fontos dologra: arra, hogy 1. Orbán miniszterelnök kormányzási képességei jelentéktelenek, ám taktikai tehetsége páratlan; 2. az MSZP pusztán »politikai terméknek« tekinti ún. baloldaliságát, 3. az ellenzék mint olyan, a maga egészében tök reménytelen.

(...)

A demokratikus civil társadalom ismét kimutatta a foga feketéjét. Azok a lelkes barátaink, akik kockás ingben és fekete pólóban támogatják a tanárokat és a támogatásból egyébként nem kérő orvosokat – azaz a demokratikus civil társadalommal azonosított alkalmazotti középosztályt –, ugyanolyan lelkesen támogatták (a Fidesz farba rúgása érdekében, és persze jogosan undorodva a Nemzeti Választási Irodánál – szélsőjobboldali izompacsirták közreműködésével – lezajlott aljas disznóságtól) a kereskedelmi dolgozók és szervezeteik feje fölött meghozott fogyasztó- és üzletbarát intézkedést. Ezek a drága barátaink szolidárisak a középosztállyal, és nem szolidárisak a munkásosztállyal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2016. április 20. 11:14
Abban TGM-nek igaza van, hogy sokkal fontosabb dolgok is foglalkoztathatnák a közvéleményt, mint a vasárnapi vásárlás: pl. államilag szervezett korrupció, tömeges szegénység, kivándorlás, széteső oktatás, kritikán aluli egészségügy stb. Viszont annyi jelentősége mégiscsak van, hogy hosszú idő óta először sikerült a kormányt egy törvény visszavonására kényszeríteni (mellesleg egy olyan országban, ahol a lakosság kb. fele a létminimum környékén keres, nem biztos, hogy a klasszikus baloldali célok ugyanúgy érvényesek, mint 100 éve). Az ellenállás néha nem várt helyekről kezd megszerveződni.
kukagyerek
2016. április 20. 09:35
"Zseniális idióták és idióta idióták" ------------------ A kettő közül, gondolom az utóbbi lehetsz, gazsi-bá!
tevevanegypupu
2016. április 20. 08:57
Kedves öreg buta medvém, a taktikai készség egy miniszterelnök kormányzásának egyik alapvető követelménye..
catalina9
2016. április 20. 08:07
és hasznos idióták, mint TGMT
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!