Konzervativizmus másként

2016. április 11. 07:46

Ma már egyértelmű, hogy offshore-lovagok nemcsak az MSZP, hanem a Fidesz–KDNP padsoraiban is ültek az elmúlt évtizedekben.

2016. április 11. 07:46
Szilágyi Richárd
Magyar Nemzet

David Cameron csak a botrány kirobbanása után három nappal – és több, meglehetősen bizonytalan hivatalos nyilatkozat után – ismerte el, hogy neki is voltak részvényei néhai édesapja vállalkozásában. A törvénysértés gyanúja fel sem vetődött a brit miniszterelnökkel szemben, ő mégis úgy döntött, hogy – a brit politikatörténetben példátlan módon – a nyilvánosság elé tárja több évre visszamenőleg az adóbevallásait. (…)

Ma már egyértelmű, hogy offshore-lovagok nemcsak az MSZP, hanem a Fidesz–KDNP padsoraiban is ültek az elmúlt évtizedekben. Azt viszont továbbra sem tudjuk, hogy utóbbiaknál Horváth volt-e az egyedüli. Ennek tisztázására kínált volna esélyt a Jobbik azon javaslata, amely szerint minden parlamenti képviselőnek nyilatkoznia kellene, van-e érdekeltsége offshore hátterű cégben. A kormánypártok a – már a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének véleménye szerint is – valódi funkcióját betölteni képtelen vagyonnyilatkozatokra mutogatva hátráltak ki amögül, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba. David Cameron tegnapi lépése nekünk, magyaroknak azt is jól mutatja, milyen egy valódi konzervatív párt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
twist
2016. április 11. 12:50
a Hírtv Simicska pénzéből ma már jobban gyűlölködik mint az ATV. Így van ezzel a Jobbik is. Ebből is látszik, hogy a lé határozza mag a tudatot.
brekker
2016. április 11. 11:57
"Több, mint 3 millió forint adót fizetett be Orbán Viktor a költségvetésbe - derült ki a nyilvánosságra hozott adóbevallási dokumentumokból." http://www.origo.hu/itthon/20150605-adobevallas-orban-viktor-jovedelem-lazar-janos-semjen-zsolt-ado-befizetes.html Bocs, nálunk eleve nyilvános a miniszterelnök adóbevallása.
brekker
2016. április 11. 11:50
Offshore a vállalatoknál csak akkor működhet, ha a NAV teljesen becsukja a szemét a transzferárazás kapcsán. A 15% SZJA pedig kellően alacsony, hogy adózásilag ne érje meg a jogilag mégiscsak bizonytalan és közel ugyanannyiba kerülő offshore. Visszamenőleg senkit sem büntethetnek, ha jogszerűen járt el, ráadásul még szemrehányást se lehet tenni senkinek, ha kevesebb adót szeretne fizetni. Világszinten az egész csak műbalhé, már megvannak a tervek az offshore megszüntetésére. Átszervezésre kerül a rendszer, ezt felhasználva néhány rendszeridegen figurának befűtenek, vagy legalábbis megpróbálják, miközben gőzerővel építik saját ellenzéküket, akik az elbizonytalanodott tömegeknek újból megmondják a tutit.
paraklétosz
2016. április 11. 10:31
GMNO - génmódosított MNO - egészségtelen, sőt undorító!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!