A játék neve

2016. április 27. 09:59

Ausztria olyan helyzetbe került, hogy polgárai választhatnak a szélsőjobboldali Norbert Hofer, valamint a szuperdemokrata Alexander Van der Bellen között, egyszerűen azért, mert nincs más választásuk.

2016. április 27. 09:59
Sitkei Levente
Magyar Idők

„A Szabadságpárt a maga populista szólamaival friss erőnek hatott. Főleg mert az általános jólét már a múlté, és van kitől félteni az osztrák munkahelyeket.

Nehéz a jelenlegi osztrák kormánynál tétovábbat elképzelni, alkalmatlanabb vezetőkkel és szakpolitikusokkal. Ausztria olyan helyzetbe került, hogy polgárai választhatnak a szélsőjobboldali Norbert Hofer, valamint a szuperdemokrata Alexander Van der Bellen között, egyszerűen azért, mert nincs más választásuk. A demokrácia márpedig nagy kincs.

Roppant könnyű visszaélni vele, főleg akkor, ha erkölcs nem párosul a jogászgondolkodás mellé, s ha egy torz struktúrát sajátított el az egész politikai elit.

Ilyenkor aggódni szokás, pedig az nagyon álságos. Ausztriát úgyis elkormányozza majd az aktuális győztes. Ausztria végül úgyis győzni fog, de mi, európaiak együtt mindig csak veszítünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!