Hazai alternatíva a liberalizmusnak

2016. április 04. 09:49

Mi a saját értékrendünk fennmaradásáért szerveződünk, s ennek része a nemzettudat és a keresztény társadalmi tanítások. Interjú.

2016. április 04. 09:49
László Balázs
Magyar Hírlap

„- Miért hozták létre a Konzervatív Hallgatók Szövetségét?

- Korunk liberalizmusának az ésszerűséget is megtagadó elemei fokozatosan kezdik átvenni a domináns szerepet a felsőoktatásban, elnyomva egyúttal az esetleges ellenvéleményeket. Így nekünk felelősségünk van, ösztönöznünk kell a konzervatív hallgatókat. Alapvetően megelőző jelleggel jött létre a szövetség, kiindulva a nyugati egyetemeken uralkodó véleménydiktatúra jelenségéből.

- Ott azért mi még nem tartunk.

- Valóban, ott még nem, ezért is kell megelőznünk, hogy nálunk is kvázi megkérdőjelezhetetlen dogmává alakuljon többek között a genderelmélet. Hátrányosabb ugyanis csak akkor elkezdeni szervezkedni, amikor úgymond már a nyugati szinten tart a felsőoktatás. Az már fél győzelem a liberalizmusnak, ha hiányzik a szervezett konzervatív hallgatói réteg.

- Alapvetően tehát a liberalizmus ellen jöttek létre?

- Nem valami ellen, hanem valamiért alakultunk meg. Valóban csupán ellenpólus lennénk, ha semmi másról nem szólna az egész, mint a liberalizmus puszta tagadásáról. Mi azonban a saját értékrendünk fennmaradásáért szerveződünk, s ennek része a nemzettudat és a keresztény társadalmi tanítások.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2016. április 04. 17:41
Nagyon helyes! Minél szélesebb körben, minél többen!
na még ez is
2016. április 04. 16:17
Ő az aki a neonáci gyűléseken haknizik, nem?
popzene
2016. április 04. 11:15
6 éve vagytok hatalmon, ti szerencsétlen üldözött kisebbség :)))))
yanoo
2016. április 04. 10:18
" Konzervatív Hallgatók Szövetségét " Hallgatni arany.Konzervatívan hallgatni aranyos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!