Családi külügy

2016. április 15. 16:51

Nem sok pár mondhatja el magáról, hogy válóperükbe egy regnáló külügyminiszter avatkozott be, az egyik fél követeléseinek teljesítését szorgalmazva.

2016. április 15. 16:51
Lakner Dávid
Magyar Nemzet

De hiába tette közüggyé a Nyíri család az esetet, hiába hozta le tavaly mindenki az álláspontjukat, az áprilisi tárgyalásokon, ahol Soo-il Leet és Nyíri Ivánt, a feleség nevelőapját meghallgatták, szinte végig csak ketten voltunk jelen magyar nemzetes kolléganőmmel, Győr Ágnessel. Márpedig a tárgyalások végigülése nélkül könnyű félrevezetnie az újságírót bármelyik félnek. Ahogy az tavaly meg is történt: a teljes sajtót bejárta, hogy Lee elrabolta a gyereket, nem vitte vissza láthatásról – miközben az időeltolódás miatt még csak nem is kellett volna így tennie. A tárgyaláson pedig kiderült, Nyíriék egyik fő vádja, hogy Lee félreneveli a gyereket, nem hisz Istenben, csak japán játékokat vesz neki, a Csillagok háborúját nézeti meg a fiatal fiúval. Márpedig itt elsősorban nevelési koncepciókról van szó, s a felek különböző álláspontját hallva épp Nyíri Iván tűnt erőszakosabbnak: ő emelte ki, hogy a gyereknek melyik kultúrában a helye, ő hangoztatta vallási nézeteit, ő tartotta elfogadhatatlannak, ha elképzeléseit megkérdőjelezik. Lee arról beszélt, a gyerek többkultúrájú, büszke arra, hogy három nyelven is beszél, és mindenhonnan a legjobb elképzeléseket kell átvenni.

Ha a nemi és fizikai erőszak vádját sikerül bizonyítani, nem kérdés, hogy Lee veszélyeztetheti a gyereket. De azért, mert elviszi a kicsit megnézni az Amerika kapitányt, mint megannyi más szülő? Mert a saját vallási nézetei szerint neveli a gyerekét? Hiszen mégis - csak ő a vér szerinti apa, miközben Nyíri-Kovács nevelőapjaként Nyíri Iván kapcsolata távolabbi. Laikusként nem dolgunk igazságot tenni egy kétségbeesett családi küzdelemben, de nem lenne az azoknak sem, akik az anya igazát hangoztatják – még Szijjártó Péternek sem. A polgári eljárás szerint a gyerek jogszerűen él Bora Borán, és egyelőre Lee bűnösségét sem mondták ki. Indokolt az ügyben az elővigyázatosság és az óvatosság az ellenérdekelt felek manipulációs kísérleteivel szemben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2016. április 15. 17:38
A simicskacsicska, mint válóperes szagértő.
néhai Ch.Pilot
2016. április 15. 17:36
Ez má' ecce' megjelent itt a Mandin. Lakner elvtárs(nő) befizetett még egy körre, vagy mi?
zolka50.50
2016. április 15. 17:13
És most Lakner előveszi ezt a lejárt szavatosságú ügyet, hogy a külügyminiszter személyén keresztül a kormányt támadja. Miért is?
paraklétosz
2016. április 15. 16:59
A téma vagy a szerző teccik ennyire valakinek, hogy repetázott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!