Az alkotmányosság és a népképviselet összhangja

2016. április 27. 10:53

Buda vára a gyökereinkről szól: történelmünkről, államiságunkról, nagy nemzeti erőfeszítéseinkről.

2016. április 27. 10:53
Hetzmann Róbert
Magyar Idők

„Buda az alkotmányosságot szimbolizálja, míg az átellenben tornyosuló Országház a parlamentarizmust, a népképviseletet. Két olyan államszervezési tradíció, amelyek egyensúlyát a két épület együttese fejezi ki. Amennyiben egyáltalán nem biztosítunk államigazgatási – akár reprezentatív – funkciót a Várnak, úgy hagyományos történelmi szerepét nem töltheti be, hanem marad a kommunista hatalomátvételt követően elrendelt kényszernyugdíjaztatásban.

Az élő vár követelménye sérülne ezzel, hiszen egy városban nem játszóterek és kutyasétáltató parkok tesznek élővé bármit, hanem minden esetben a megfelelő funkció megválasztása.

Jogos igény, hogy liberális kinyilatkoztatások és politikai csúsztatások helyett tisztánlátást szeretnénk. Buda vára a gyökereinkről szól: történelmünkről, államiságunkról, nagy nemzeti erőfeszítéseinkről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. április 27. 14:59
Csak azért költözi a várba, mert előtte is, mármint a szovjet megszállás, meg a kommunizmus előtti évtizedekben is a várban volt a miniszterelnöki hivatal. Nem kell szerintem ezt a dolgot túlmisztifikálni. A Korona marad a parlamentben.
maanzaad3
2016. április 27. 14:51
Róbert, hogy finom, és iskolázott legyek: az anyád picsáját......
madarasi.abel
2016. április 27. 14:48
hehe. Hát persze. Felöltözik a király a várba, s onnan néz le bölcsen a népére. Értjük. Neked viszont nem tűnt fel, hogy a várban már ott lakik szimbólumnak a közt. elnök? Mi kell még? felvitetni a koronát, a bőrbe kötött alaptörvényünket asztalostól? Kapja meg Mészáros a Russwurm cukrászádát? Telepítsünk hungarikum akác fasort a Hadtörténeti Múzeum elé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!