Emlékezés Antall Józsefre

2016. április 08. 19:51

Antall József egész életét, különösen politikai pályafutását, szolgálatnak tekintette. Küldetéstudata volt, amit már kormányra lépésének első pillanatában érezni lehetett.

2016. április 08. 19:51
Csóti György
Magyar Idők

Antall József egész életét, különösen politikai pályafutását, szolgálatnak tekintette. Küldetéstudata volt, amit már kormányra lépésének első pillanatában érezni lehetett. Az 1990. április 8-i választási győzelem után azt mondta, kamikazekormányt alakít, mert a diktatórikus rendszerből parlamentáris demokráciát létrehozni, a működésképtelen szocialista tervgazdaságból szociális piacgazdaságot teremteni, a végletekig eladósodott, elszegényedett országban az embereknek jólétet, biztonságot garantálni csak az egész társadalmat kíméletlenül igénybe vevő átalakítással lehet.

Ugyanakkor valami titokzatos módon megsejtette, hogy személyesen is a rendszerváltoztatás mártírja lesz.

Amikor belépett elődje, Németh Miklós parlamenti dolgozószobájába, azt mondta, maradjon minden a helyén, nem kell időt és pénzt pocsékolni átalakításra, csupán egy gróf Batthyány Lajost – az 1848-as forradalmi kormány mártír miniszterelnökét (!) – ábrázoló festményt hozzanak a múzeumból, és akasszák fel a hosszú fal középső részén.

1990 őszén kiderült, súlyos betegség támadta meg. Tisztában volt azzal, hogy abban az időben nem volt senki más, aki folytathatta volna a rendszerváltoztatás történelmi munkáját. Hihetetlen akaraterővel dolgozott, gyógykezelését, amellyel akár 10-15 évvel is meghosszabbíthatta volna életét, alávetette miniszterelnöki tevékenységének.

Három és fél éven át lelki és szellemi értelemben is teljes értékű vezetője volt hazánknak. 1993-ban saját felelősségére, orvosai tiltakozása ellenére tért vissza a kölni gyógykezelésről, hogy teljesítse küldetését. Hitvallása szerint élt, amelyet így fogalmazott meg: »Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg nemzetemnek haszna van belőle. Teszem, amíg tudom.« 1993. december 12-ig, korai tragikus haláláig tudta. Addig tette is.

Rendszerváltoztató miniszterelnökünk hazai elismertsége egyre növekszik. A nemzetközi porondon azonban már kezdetektől fogva felismerték történelmi szerepét, nagyságát. A brüsszeli Antall József-épülettől és emlékszobától a zágrábi Antall József utcáig és -szoborig lehet sorolni a példákat. Nincs messze az idő, amikor méltó helyére kerül a magyar történelemben is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csehov
2016. április 09. 22:11
Antall József azért jobb, mert rosszabb is lehetett volna.
Viktátorbán
2016. április 09. 15:57
basatu figyelj! Bejnjamin Freedman kongresszusi beszédéből is tudjuk már azóta, hogyan akarták a zsidó bankárok térdre kényszeríteni Németországot és mekkora erőt vetettek be, hogy gazdaságilag is megsemmisítsék azt…. JUDEA HADAT ÜZENT NÉMETORSZÁGNAK – Ezt gyakorlatilag mai napig sokan nem is tudják köszönhetően a hamis történelemoktatásnak. Bár remélhetőleg minden igazságot kutató azóta tisztában van a ténnyel, hogy a nemzetközi zsidó elit Németország és német termékek elleni megsemmisítő bojkottot hirdetett meg, ami végképp ellenük fordította az őket befogadó német elitet és német polgárságot… „Az előre kiszámított cél abban állt, hogy az új reakciós német rezsimet egy kétfrontos háborúba vonják be (a második világháborúba) és aztán a lehetőségből profitálva Németországot egyszer s mindenkorra megsemmisítsék.” G.Preparata szerint az alapvető impulzusok Montagu Normantól, a Bank von England kormányzójától, Benjamin Strongtól, a new yorki FED kormányzójától és az „amerikai banki hálózat mandarinjától”, J.P. Morgan & Co-tól indultak ki. A német közvetítő Hjalmar Schacht , Montagu Normans barátja és a nemzetközi bankár testvériség amerikaiak által is nagyra becsült tagja volt, akit 1923-ban a birodalmi valuta-biztossá és a német birodalmi bank elnökévé neveztek ki. Beágyazódott a Birodalmi Bank „általános tanácsába”, „amelynek tizennégy tagjának felét a szövetségesek országai delegálták”.
Viktátorbán
2016. április 09. 15:55
“A versailles-i békekonferencián Louis Marshall volt a világ összes zsidó bizottságának az elnöke, és most azt mondják ­ mint azt korábban is mondták ­, hogy a zsidó program az egyetlen, amely terv szerint megvalósult a versailles-i konferencián, és az ún. Népszövetség ma szorgalmasan hajtja végre annak feltételeit. A zsidók határozott erõfeszítést tesznek, hogy a washingtoni konferencia is felvállalja ugyanezt az ügyet. House ezredes volt Louis Marshall fõ segítõje Párizsban, hogy egy vonakodó világra ráerõszakolja a zsidó programot.” Louis Marshall nem a világzsidóság vezetõje, de jól elõlépett a világzsidóság tanácsában, mint az abból is látható, hogy a nemzetközi zsidóság beszámol neki, valamint, hogy õ volt a zsidók vezetõje a ,,kóserkonferencián” ­ ahogy a versailles-i gyülekezetet a bennfentesek nevezték. Furcsa dolgok történtek Párizsban. Wilson elnök egy delegációt küldött Szíriába, hogy megtudja, milyen kifogásuk volt a szíriaiaknak a zsidók ellen, de ez a jelentés sosem került napvilágra.
Viktátorbán
2016. április 09. 15:54
Németország bekerítéséhez szükséges első felvonásnak, az első világháborúnak azzal a végjátékával zárult, amelyet az USA nagy imperialista sakkjátékba való belépése koronázott meg. Németország vereségével a nyugati célokat csak részben érték el. A versailles-i diktátum, amely Németországra elviselhetetlen szintű jóvátételi fizetést szabott ki, amelyen még maga a brit kincstár, John Maynard Keynes közgazdász is felháborodott, nem a béke alapjait fektette le, hanem tudatosan elültette azt a csírát, amelyből szükségszerűen egy második, még megsemmisítőbb háborúnak kellett kiindulnia.Az első világháborúban Németországot nem győzték le a saját területén; a német elit , a politikai és gazdasági struktúra érintetlen maradt. Ezért a következő felvonásban elkezdődtek azok a rejtett erőfeszítések, hogy a jóvátétel, szorongás és felháborodás nyomása folytán egy radikális-reakciós rezsim jöjjön léte, amellyel közben éppen nyugati segítséggel egy radikális-szocialista diktatúra épült fel. A történelem legnagyobb titka derülhet ki – A BOLSEVIK FORRADALOM OROSZORSZÁGBAN 1917-ben szintén FEDERAL RESERVE PROJEKT VOLT Az alábbi linken bárki elolvashatja a Yale egyetem kutatásaiban a Bolsevik arany megszerzéséről írt tanulmányt. Vagy Google: “bolshevik gold 1917″…Az egész zsidó bolsevik forradalmat, amelyből a majdani Szovjetunió kialakult (1917-22) nem is annyira titokban FED bankárok pénzelték ! Erről már sokszor írtam itt a VilagHelyzetén és a FB-oldalon különösen. A teljes cikk https://titkolthirek.wordpress.com/2015/05/09/vilag-helyzete-hitler-bankarai-avagy-a-szovetseges-hatterhatalom-rejtett-celja-ami-2/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!