Szocielnök-keresés újratöltve

2016. március 19. 12:35

Hiába vagyok tisztában vele, hogy Szanyi élemedett korába érve is belejöhet még a virtuális tizedelésbe: egy vidám kommunista mégiscsak jobb, mint a szomorú szoci manó.

2016. március 19. 12:35
Csontos János
Magyar Idők

„Ha Szanyi nem volna, ki kellene találni. Senki más nem tudta volna olyan remekül lebonyolítani a csöppet sem politikai üzletet a Gój Motorosokkal, mint ő Brüsszelben: szórakoztatóbb volt az ügylet és az azt követő magyarázkodás, mint három nyögvenyelős, izzadságszagú Sas-kabaré. Ez a csöppet sem mosdatlan szájú, a miniszterelnököt a tollára soha nem vevő politikus úgy őrizte meg a kedélyes KISZ-es mentalitást, hogy eközben érezni rajta a horni vodkagőzös proletárkedélyt, s bizsergető érzés elképzelni, amint összetalálkoznak a liftben Junckerrel, és kollegiális módon egymásra lehelnek. Szanyi akkor került a látóterembe, amikor összehozott a Margitszigeten egy saját Európa Házat – s lám, évtizedek múltán tényleg beköltözhetett az adófizetők pénzén az igaziba.

Nem tudom, ki hogy van vele: én éppúgy drukkolok az ő párton belüli hatalomátvételének, mint Donald Trump választási sikerének. Nem szeretnék belegondolni, mi történne, ha élet-halál urai lennének, de legalább nem unatkoznánk. Trump alternatívája pedig a jelek szerint a műmosolyú, összeszorított lelkű Hillary Clinton, akitől jobban lehet tartani, mint egy bohém, lezser, populista bohóctól – ráadásul még a poénözöntől is meg lennénk fosztva. Tudom persze, hogy a politika nem egyszerűen stand-up comedy; a XXI. századi médiapolitika mégis egy kicsit az. Hiába vagyok tisztában vele, hogy Szanyi élemedett korába érve is belejöhet még a virtuális tizedelésbe: egy vidám kommunista mégiscsak jobb, mint a szomorú szoci manó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
velazkez
2016. március 20. 11:22
A szórakoztató ipar sokat nyerne Szanyival! Jobb lenne a hangulat....
Burmin
2016. március 19. 20:07
Ahogy hallom pártját a kapitány Brüsszelből irányítaná. Lám az ájró neki mégis jobb mint a forint. Nekem azé ez úgy jön le mintha Dobó azt mondta volna az egri várvédőknek: Bocs, de én benneteket Zólyomból jobban tudlak irányítani ostrom idején... Na kedves emeszpések nektek ezért lesz bukta...
Öreg
2016. március 19. 19:48
Ha választani kell Szanyi, vagy Clintonné sikere között, inkább a " ketten vagyunk Tibor"
balbako_
2016. március 19. 18:16
. Szanyi utálja Fletót. Ez az egyetlen pozitívuma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!