Konzervativizmusból kioktatva

2016. február 08. 13:31

A Fidesz mai szellemi holdudvarának jó néhány bértollnoka a Népszabadságban, a Magyar Narancsban és az Élet és Irodalomban tartotta nacionalistának, mucsainak és kirekesztő kereszténynek az MDF-KDNP-FKGP-MIÉP pártokból és szavazóikból álló nemzeti-polgári tábort. Eddig egyetlen ember kért bocsánatot akkori magatartásáért: Bayer Zsolt.

2016. február 08. 13:31
Zárug Péter Farkas
Demokrata

„(...) Nos, sok ma konzervatívként hangoskodó, a 90-es években még a Liberális Internacionáléban hempergett azokkal, akiknek mai bírálatát már büdösnek tartja, sőt ők üvöltik legjobban, hogy személyük, hatalomtechnikájuk, netán otromba és gőgös magatartásuk, vagy éppen harácsolásuk bírálata egyenesen nemzetárulás.

A Fidesz polgári, nemzeti és keresztény jellegét nem a Fidesz adta 1996-tól egészen máig. Merthogy nem tartozott a jobboldali táborba. 1994-ben még a Soros által üzemeltetett SZDSZ-szel és Zwack Péter Vállalkozók pártjával lendült neki a választásoknak mint a liberális tömb ifjú titánja. Mai szellemi holdudvarának jó néhány bértollnoka és hangos pártpretoriánusa a Népszabadságban, a Magyar Narancsban és az Élet és Irodalomban tartották nacionalistának, mucsainak és kirekesztő kereszténynek az MDF-KDNP-FKGP-MIÉP pártokból és szavazóikból álló nemzeti-polgári tábort. E harsogók széles társaságából eddig mindössze egyetlen ember kért bocsánatot akkori magatartásáért: Bayer Zsolt.(...)

Mindaz, amit a 888 portál tulajdonosa és főszerkesztője elkövetett egy magyarországi párt elnökével, annak családjával az »Ahogy még nem láttad Tóbiás feleségét…« című írásukban az minden, csak nem polgári, nem nemzeti, nem keresztény s így nem konzervatív.

Na, de hogy ezek után a főszerkesztő még ki is oktassa a magyar közvéleményt abból, hogy mi a konzervatív újságírás, hogy a polgári arányérzék teljes hiányában, pökhendien, a polgári konzervativizmus jegyében, ő mondja hogy »Nehogy már nehogy…!« Szóval ezt minden egykori MDF-es, KDNP-s, Kisgazda és MIÉP-es Fidesz szavazó nevében kikérjük magunknak. Lejjebb az agarakkal! Eddig és ne tovább!

Ma mi mondjuk azt, hogy nehogy már az egykor Liberális Internacionálét éltetők mondják meg nekünk, hogy mi a konzervatív újságírás! Nehogy már a szabadkőműves Jászi Oszkár nagyságát éltetők oktassanak ki minket, Márain, Csoórin és Csurkán felnövőket konzervatív magatartásból. És nehogy már a faluvégi kurta kocsma plebejus erőkultuszán nevelkedettek mondják meg nekünk, a fair, urbánus, párbajt ismerő polgároknak, hogy mi a polgári kultúra szókimondása.

Ezt visszautasítjuk! Ezzel konzervatív kultúrember közösséget vállalni nem tud.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2016. február 09. 08:38
Nem valószínű,hogy Márai szóba állt volna egy ilyen emberrel. Attól kényesebb izlése volt a mesternek, sosem keveredett volna a nagyhangú bugrisok közé.
Rony Tronco
2016. február 09. 06:22
Konzervatív polgárról, demokráciáról beszélni 1944 október 15 után, - a mai napig - nem lehet, nevetséges. Kísérlet volt néhány, velem együtt idealistában akik az FKgP kirúgott többségében voltunk, hittünk. A Konzervatív polgári úgy kezdődik, hogy a gyilkosokat és a diktatúra haszonélvezőit megbüntetni és a "Lopott holmi visszajár". Egyik sem történt meg, a mai napig. A Nemzet érdekeit attól még lehet védeni, pl. Orbán Viktor. (Köszönet neki.) De Konzervativizmusról, polgáriról és demokráciáról jobb ha hallgat minden rendszerváltó.
Zsusztina
2016. február 09. 05:22
G. Fodor elnézést kért. G. Fodor néven nevezése szerintem sem konzervatív. Néven nevezni, azt a politikában sehol nem lehet. Ribancnak csak az nevez a ribancot, aki nem elfogult. A politikában nem nevezik néven a ribancot, hanem a saját ribancuk iránt enyhébbek, a politikai ellenfelek ribanca iránt meg durvábbak. Ezt tette G. Fodor is. Ez nem konzervatív, hanem egyszerűen politika. G. Fodor nem csak néven nevezte a ribancot, hanem még túlozta is.
bolá
2016. február 08. 18:23
Petykó Lupus! Ez a habonyizmus. Azt utasítjuk vissza, hogy ez a Raszputyin még minding a hatalom körül ólálkodhat. Szólj te is, hogy dobják már a jeges Névába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!